Sport

Az egyik legismertebb exbíró magyarázta el, miért olyan sok a hosszabbítás a focivébén

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 11:38

Amióta érvényben van a ráadás lehetősége, az 1966-os vb óta, a négy leghosszabb félidőt hétfőn – azaz a katari vb második napján – játszották. 

A játékvezetőknek az eddigiekhez képest pontosabban kell elszámolniuk az időhúzást és kiesett időt, ezért tartanak lényegesen hosszabb ideig a katari labdarúgó-világbajnokság mérkőzései.

Pierluigi Collina, a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői testületének főnöke kedden reagált arra, hogy miért hosszabbítanak minden félidő végén sokat a bírók. Hangsúlyozta, „nincs semmi újdonság”, azt kérték, hogy 

a mérkőzéseken a lehető legtöbb játékpercet biztosítsák, és arra utasították a játékvezetőket, hogy pontosan mérjék, amíg nincs játékban a labda.

Amióta érvényben van a ráadás lehetősége, az 1966-os vb óta, a négy leghosszabb félidőt hétfőn – azaz a katari vb második napján – játszották. Az angol-iráni meccsen az első játékrészhez 14 perc 8 másodpercet adtak hozzá, többek között azért, mert az iráni kapus megsérült. A második félidő pedig 13 perc 8 másodperccel tartott tovább a 45 percnél.

Az Egyesült Államok-Wales és a Hollandia-Szenegál összecsapáson is volt olyan félidő, amely több mint tíz perc hosszabbítást kapott.

A 2018-as világbajnokságon a tiszta játékidő átlagban 55 perc volt, és a meccsek átlagban 97 percig tartottak. Katarban az eddigi négy találkozón is 55 perc volt a tiszta játékidő, de a meccsek 106 percre nyúltak.

Nyitókép: Rungrodzs Jongrit/MTI/EPA

#Sport#foci-vb#katar#foci#hosszabbítás

Címlapról ajánljuk