Sport

Katar kamu szurkolókat fizethet, hogy úgy tűnjön, rengetegen érkeztek a foci vb-re

rtl.hurtl.hu

2022. november 15. 12:29

A valóság nagyon más lehet.

A katari focivébé a labdarúgó világbajnokságok történetének egyik legkétesebb megítélésű rendezvénye. Az elmúlt hetekben a világsztárok sorra mondták le a világbajnokságra tervezett fellépéseiket, Dua Lipa például azt nyilatkozta, hogy azért nem fog énekelni a megnyitón, mert nem lenne helyes.

Szívesen ellátogatok majd Katarba, ha teljesítik az összes emberi jogi vállalásukat

– nyilatkozta az énekesnő.

A Katarral szemben a legtöbben azt kifogásolják, hogy lényegében rabszolgamunkával húzták fel villámgyorsan a világbajnokság stadionjait és a kiszolgálóépületeket. Emellett továbbra is üldözik a homoszexualitást, de úgy általában az emberi jogok helyzete sem túl rózsás az országban.

A közösségi médiában elkezdtek terjedni olyan felvételek, amelyeken a világbajnokságra érkező szurkolók láthatók. A többek között TikTok-on terjedő videók sokaknak gyanúsak lettek, mondván: azokon nem szurkolók, hanem szurkolóknak öltözött helyiek láthatók.


Sok kommentelő szerint a katari szervezők lefizethettek helyieket, hogy adják magukat szurkolóknak. Erre azért lehet szükség, mert a katari vb láthatóan közel sem vonz annyi embert, mint ahogyan azt tervezték. Ez persze nem csoda, mert ha hinni lehet az előzetes híreknek, akkor a helyszínre érkezők szurkolóknak légkondi nélküli konténerekben kell majd lakniuk.

Nyitókép: @qatarliving / TikTok

#Sport#katar#foci VB#labdarúgó világbajnokság

Címlapról ajánljuk