Sport

Megérkezett Ronaldinho, hogy népszerűsítse Gattyán Györgyék találmányát

rtl.hurtl.hu

2022. október 1. 16:55

A volt brazil sztárfocista magyar szavakkal köszöntötte a magyarokat.

Megérkezett Magyarországra Ronaldinho, hogy részt vegyen a Teqball Tour-sorozat budapesti versenyén, 

A Magyar Teqball Szövetség már a repülőtéren levideózta a volt sztárfocistát, aki magyarul köszöntötte a magyarokat. A következő szavakkal:

Sziasztok, magyarok!

Mint arról beszámoltunk, a futball és a pingpong elemeit vegyítő, teqball nevű sportot 2012-ben találta ki Gattyán György két ismerősével. 

Szijjártó Péter több külföldi látogatása során is adott át teqball-asztalokat a fogadó országnak, „hangsúlyozva ezzel a magyarok kimagasló innovációs hagyományait és sportszeretetét”. Grúziának, Németországnak és Romániának is jutott a sportszerből.

Állami pénzeket is kapott a teqball.

 A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs hivatal 2017-ben például 150,47 milliót utalt „multifunkciós többcélú sporteszköz kísérleti kutatás fejlesztése” címszóval a Gattyánhoz köthető, sporteszközök gyártásával foglalkozó Teqball Kft. 

Aztán 2019-ben „a gépi látás, mesterséges intelligencia és szintetikus adat felhasználásával való objektum felismerés kísérleti fejlesztése” céljából jutott nekik 243,3 millió forint.

A kormány ezenkívül még 282,4 milliót szánt a Teqball Kft. biatorbágyi logisztikai központjának fejlesztésére, a Széchenyi 2020 projekten belül pedig uniós pénzeket is ítélt oda nekik: 

2017-től 2020-ig összesen 381,1 millió forintot.

Az MLSZ-en keresztül tao-pénzek is jutottak a Teqball Kft.-hez: 329 millió adófizetői forintot kapott így a hivatalosan Huszár Viktor és Borsányi Gábor tulajdonában lévő cég. A két férfi nevére jegyezték be a Gattyán kampányával foglalkozó A Legnagyobb Vállalkozás Kft.-t is.

#Sport#ronaldinho#Teqball#gattyán györgy

Címlapról ajánljuk