Sport

Vereséggel búcsúzott Szalai Ádám a válogatottól

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 22:51

Az olaszok sima 2-0-s győzelmet arattak a mieink felett Budapesten a Nemzetek Ligájában, de a magyar válogatottnak így sincs miért szégyenkeznie.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a Puskás Arénában az Európa-bajnok Olaszországtól a Nemzetek Ligája hatodik, zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.

A vendégek egy óriási védelmi hibát kihasználva Giacomo Raspadori révén szereztek vezetést a 27. percben, majd második félidő elején Federico Dimarco állította be a végeredményt. Az olaszok sikerükkel megelőzték a tabella élén a magyarokat, ezáltal kijutottak a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjére.

A válogatottságot lemondó csapatkapitánynak, Szalai Ádámnak ez volt az utolsó, 86. meccse a címeres mezben, amivel megelőzte Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát, egyúttal utolérte az örökrangsor hetedik helyén Grosics Gyulát, az Aranycsapat kapusát.

A magyar válogatott legközelebb november 17-én Luxemburgban, majd három nappal később hazai pályán Görögországgal játszik barátságos mérkőzést.

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Sport#Nemzetek Ligája#válogatott#futball#magyarország#olaszország#bravúr

Címlapról ajánljuk