Sport

„Jó kis utazás volt” – Véget ért Serena Williams karrierje

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 3. 10:58

Még leírni is libabőröző érzés: 23 Grand Slam győzelemmel a háta mögött búcsúzik a világklasszis.

Minden bizonnyal véget ért az amerikai teniszcsillag, Serena Williams karrierje, miután pénteken három szettben 7-5, 6-7, 6-1-re kikapott az ausztrál Ajla Tomljanovic ellen a US Openen. Úttörő és történelemformáló karrier volt az övé, melynek során 23 Grand Slam győzelmet aratott.

„Jó kis utazás volt” – Véget ért Serena Williams karrierje
Fotó: Robert Prange / Getty Images

A 40 éves játékos, aki 1995-ben játszotta első profi teniszmeccsét, a mostani mérkőzés végén a Sky Sports tudósítása szerint a hálóhoz sétált, majd a közönségnek integetett, miközben Tina Turner örökzöld slágere, a Simply The Best szólt, amit magyarul úgy fordíthatunk: Egyszerűen a legjobb.


„Nagyon köszönöm, fantasztikusak voltatok. Megpróbáltam. Köszönöm apu, tudom, hogy nézed. Köszönöm anya” – mondta a teniszklasszis a pálya szélén, majd hozzátette: „Ez jó kis utazás volt”.

Készen állok arra, hogy újra anya legyek, felfedezzem Serena másik énjét 

– mondta Williams utalva arra, hogy ismét gyereket szeretne. Erre korábban a Vouge-ban is utalt, noha a visszavonulás számára olyan tabu volt, amiről addig csak sírva tudott beszélni. Serena Williams intim vallomása akkor megmutatta, mekkora súly nehezedik a nőkre, amikor a család mellett döntenek. Erről részletesen is írtunk, amit itt tudnak elolvasni.

A teniszcsillag visszavonulását a hírességek sem hagyták szó nélkül. Michelle Obama is gratulált Serena Williams fényes karrierjéhez.


Az egykori olimpiai bajnok úszórekorder Michael Phelps azt írta, Serena Williams minden sportoló számára tökéletes példakép.


A profi golfos Tiger Woods pedig azt emelte ki, hogy Williams a pályán belül és azon kívül is szó szerint a legnagyszerűbb ember.


Nyitókép: Robert Prange / Getty Images

#Sport#serena williams#tenisz#us open#grand slam#visszavonulás

Címlapról ajánljuk