Sport

Serena Williams bejelentette visszavonulását a tenisztől

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 9. 16:14

A világbajnok teniszezőnő inkább a családjára szeretne koncentrálni. 

Serena Williams ebben a hónapban lesz 41 éves, és ez arra késztette, hogy új kihívásokat keressen. A Vogue magazinnak adott interjúban arról mesélt, hogy miért döntött úgy, hogy felhagy teniszkarrierjével, és más vizekre evez.

Vonakodva ismertem be, hogy tovább kell állnom, és abbahagyni a teniszezést. Ez szinte tabutéma volt. Ha szóba került, elkezdtem sírni. Igazából az egyetlen ember, akivel erről beszéltem, az a terapeutám volt 

– mondta Serena, amikor a visszavonulásáról beszélt.

Elmondta, hogy sosem tetszett neki a nyugdíjba vonulás kifejezés, ezért inkább úgy gondol a mostani terveire, mint egyfajta evolúcióra. Sporttársaival ellentétben benne nincs öröm és izgatottság a visszavonulással kapcsolatban, inkább rettenetes fájdalmat érez, mert bár érzi, hogy készen áll az új kihívásokra, nem szeretné, hogy az életének teniszhez köthető része véget érjen. Elmondta, hogy ha rajta múlt volna, akkor sosem választott volna a teniszkarrierje és a családja között, és nem tartja fairnek, hogy nőként meg kellett hoznia ezt a döntést. Épp ezért irigyli a férfiakat, akiknek a család bővülése nem jelenti azt, hogy véget kell vessenek sportkarrierjüknek.

Serena elmesélte, hogy a karrierje elején nem igazán gondolt a gyerekvállalásra, de amióta megszületett a kislánya, Olympia, egy napnál többet nem tudott nélküle tölteni. Számára nincs olyan áldozat, amit ne hozna meg a gyermekéért, de meglátta, hogy az igazi áldozatokat a teniszért kellett meghoznia, amit bár élvezett, azóta rájött, hogy:

Ha választanom kell a teniszkarrierem építése vagy a családom között, az utóbbit választom.


Férjével készen állnak a családjuk bővítésére, és Serena úgy érzi, hogy ezt semmiképpen nem szeretné már sportolóként átélni. A tenisz világában vitathatatlanul hatalmasat alkotott, és rengeteg fiatal sportoló tekint rá példaképként.

Szeretem azt gondolni, hogy nekem köszönhetően a női sportolók önmaguk lehetnek. Lehetnek agresszívak, ökölbe szoríthatják a kezüket. Azt vesznek fel, amit csak akarnak, azt mondanak, amit akarnak, bárkit legyőzhetnek, és büszkék lehetnek magukra

– mondta Serena, amikor az öröksége került szóba.

Nyitókép: Clive Brunskill / Getty Images

#Sport#serena williams#visszavonulás#család#tenisz

Címlapról ajánljuk