Sport

Michael Schumacher F1-futamokat néz svájci otthonában

rtl.hurtl.hu

2022. július 21. 14:39

Jean Todt, a FIA volt elnöke és a Ferrari egykori csapatfőnöke egy interjúban beszélt arról, hogy a hétszeres világbajnok továbbra is érdeklődik az F1 iránt.

A legendás F1-es pilóta 2013 decemberében szenvedett síbalesetet, azóta kómában fekszik. A hétszeres világbajnok 2014 szeptemberében került a család Genfi-tó mellett fekvő otthonába, ahol egy csapat egészségügyi személyzet támogatja feleségét, Corinnát az 53 éves férfi gondozásában.

Jean Todt, a Schumacher család barátja nemrég vette át az Észak-Rajna-Vesztfáliai Állami Díjat Michael Schumacher nevében a pilóta feleségével és lányával közösen. Ez a díj egyébként a legmagasabb polgári elismerés, amit a régióban született személyek kaphatnak.

Michael Schumacher F1 futamokat néz svájci otthonában
A fotón balról jobbra: Jean Todt, Corinna Schumacher, a Forma 1-es pilóta, Michael Schumacher felesége, és lányuk, Gina Schumacher. valamint Hendrik Wüst – Forrás: Gettyimages/Andreas Rentz

A ceremónia után Todt a német RTL-nek adott interjút, melyben említést tett Michael Schumacher állapotáról is – írja a Mail Online. A család a baleset óta nem kommunikál Schumacher állapotáról, de pár közeli barát beszámolója alapján sokan látogatják őt. Többek között Todt is, aki az interjúban elmesélte, hogy közösen néznek Forma–1-es futamokat. A nyilatkozatából kiindulva egyébként az is elképzelhető, hogy Schumacher láthatta a fia, Mick első Forma–1-es pontszerzését. Elmondása szerint bár hiányzik neki a sok közös program, amiket egykor együtt éltek át, de elmondta, hogy:

Michael nem hiányzik, látom őt.


A 76 éves férfi azt is elárulta a német RTL-nek, hogy Schumacher feleségére és gyerekeire szinte családtagként tekint. Hozzátette, hogy „néha a siker és a pénz megváltoztat, de Michael soha nem változott meg. Ő nagyon erős”.

Nyitókép: Michael Schumacher és Jean Todt / Gettyimages/Clive Rose

#Sport#michael schumacher#jean todt#fia#ferrari#állapot#f1#rtl

Címlapról ajánljuk