Sport

Meghalt az újpesti legenda, Törőcsik András

rtl.hurtl.hu

2022. július 9. 13:21

67 éves volt.

Először a Nemzeti Sport írta meg, hogy több forrásból úgy értesültek, hogy meghalt az Újpest egykori válogatott futballistája Törőcsik András. A hírt később a IV. kerület momentumos polgármestere, majd a Nemzeti Sport kérdésére Törőcsik családja is megerősítette.

A klasszis 12 évesen, a BVSC-ben kezdett focizni, majd 19 évesen, 1974-ben igazolta le az Újpesti Dózsa. A csapattal háromszoros magyar bajnok és kupagyőztes is lett. Az 1983-84-es Kupagyőztesek Európa-kupája szezonban a negyeddöntőig jutott. A válogatottban 1976 és 1984 között 45 alkalommal szerepelt. Ez alatt részt vett az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi labdarúgó-világbajnokságon. Az 1985-86-os idényben a francia Montpellier csapatában játszott, majd visszatért Magyarországra, de a korábbi sikereit már nem tudta megismételni. 1989-ben, egy sérülés után visszavonult.

Törőcsik Andrásról, a magyar labdarúgás egyik legnagyszerűbb játékosáról évekig alig lehetett tudni valamit. A volt újpesti csillag rendkívül nehéz időszakon ment keresztül, több agyműtéten esett át, volt, hogy hetekig kómában feküdt. Elképesztő akaraterje volt, amikor néhány éve a Fókusznak adott interjút, akkor már úja a pályán lehetett látni, focizott.

 
Törőcsik András szombaton a Honvédkórházban hunyt el, tüdőgyulladás miatt. 67 éves volt.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Sport#törőcsik andrás#újpest#labdarúgás#gyász

Címlapról ajánljuk