Sport

Történelmi alázás, nyomorúságos szereplés, szánalmas vereség – így reagált az angol sajtó a magyarok 4-0-ás győzelmére

rtl.hurtl.hu

2022. június 15. 7:52

Történelmi vereség, lehangoló teljesítmény, az angol válogatottat szétverték és darabokra tépték. Nem finomkodott a jelzőkkel az angol sajtó a magyar válogatott győzelme után. 

„Megalázó”. Ez volt a legtöbbet használt jelző az angol sajtóban, miután a magyar labdarúgó-válogatott kedden 4-0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában.

A Guardian ezzel a címmel számolt be a mérkőzésről:

Magyarország megalázta Angliát, ami az elmúlt 94 év legsúlyosabb vereségét szenvedte el

A The Sun „történelmi alázásról” írt, a címben kiemelve, mit kapott az angol válogatott kapitánya az angol drukkerektől:

A szurkolók Southgate ellen fordultak, miután a borzasztó oroszlánosokat egy 1928 óta nem látott vereséggel alázták meg

A vereséget „szánalmasnak” nevező Sky Sport ugyanígy értékelte címében a mérkőzést:

A legnagyobb vereség 1928 óta, ahogy Gareth Southgate csapatát megalázták a Nemzetek Ligájában

A Daily Mail csupat nagybetűvel emelte ki címében, hogy milyen vereséggel ért véget az angol válogatott „nyomorúságos” szereplése a Nemzetek Ligájában

Anglia MEGALÁZÓ 4-0-as vereséget szenvedett Magyarországtól

A Telegraph szintén arról írt cikkében, hogy „Magyarország megalázta Angliát”, és a válogatottat „darabokra tépték”, míg a címben közölték:

A szurkolók Gareth Southgate ellen fordultak, a négygólos magyar megszégyenítés után

Az Independent kiemelte, hogy a magyarok „még a híres 6-3-as győzelmet is túlszárnyalták”, míg Anglia „1928 óta nem szenvedett is csúnya vereséget”. A lap címe:

A lehangoló Angliát szétverte Magyarország a Nemzetek Ligájában, miközben a tömeg az oroszlánosok ellen fordult

Az angol lapok által emlegetett 1928-as vereség egy Skócia elleni mérkőzés volt, amin az angol válogatott 5-1-re kapott ki hazai pályán. 

Gareth Southgate szövetségi kapitányt érthetően lesújtotta az eredmény, és egyben vállalta a felelőséget a vereség miatt, és kijelentette, hogy „a játékosok fantasztikusak voltak”. 

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány arról beszélt, az összes játékos kifogástalanul követte az előre eltervezett taktikát és mindenki pontosan betartotta az utasításokat, de hozzátette, hogy ők maguk is meglepődtek az eredményen.

A mérkőzést a helyszínen nézte meg Orbán Viktor.

Nyitókép: Bukayo Saka angol labdarúgó a Magyarország elleni mérkőzésen, 2022 június 14-én. Fotó: Marc Atkins/Getty Images

#Sport#magyar válogatott#angol válogatott#magyarország#anglia#nemzetek ligája#labdarúgás#foci#futball#ma

Címlapról ajánljuk