Sport

Utoljára 94 éve verték el úgy az angolokat otthon, mint most a magyarok, az angol szövetségi kapitány szerint a játékosai „fantasztikusak voltak”

rtl.hurtl.hu

2022. június 15. 6:37

Megvédte csapatát Gareth Southgate, aki egyben vállalta a teljes felelősséget.

„A játékosok fantasztikusak voltak” – ezt nyilatkozta az angolok szövetségi kapitány a magyarok elleni lesújtó vereség után. A mieink 4-0-ra ütötték ki a tavalyi EB-n döntős angolokat Sallai Roland két, valamint Nagy Zsolt és Gazdag Dániel egy-egy góljával. Ennek köszönhetően Magyarország vezeti a csoportját a Nemzetek Ligájában Németország, Olaszország és az eddig győzelem nélkül álló Anglia előtt. Az angolokat legutóbb 1928-ban verték haza pályán 4 góllal, akkor a skótok győztek 5-1-re, vagyis 94 év óta nem volt arra példa, amit most a magyarok véghez vittek. Gareth Southgate szövetségi kapitányt érthetően lesújtotta az eredmény.

„Ez egy megrázó este” – kezdte Southgate, majd hozzátette, hogy korábban nem sok meccset veszítettek el, de amikor ilyen súlyosan kikapnak, az nagyon fájdalmas tud lenni. Az angolok egyébként még nem nyertek meccset az idei Nemzetek Ligája kiírásban.

„Együtt érzek a játékosokkal. A két magyarországi mérkőzésen lehetőséget akartam adni a fiatal játékosoknak, de nem sikerült egyensúlyt teremtenem ahhoz, hogy olyan szinten teljesítsenek, amire szükségük lett volna a meccsek megnyeréséhez” – mondta a kapitány, aki egyelőre nem mondott le, bár a szurkolók egy része erre bíztatta a mérkőzés alatt.

Ismertem a feladatot, mielőtt elvállaltam. A szurkolók hangneme az elmúlt 10 napban változott meg, nem 11 hónap alatt, és láttam, hogy minden elődöm keresztülment ezen. Az olyan nagyszerű edzők is, mint Sir Bobby Robson, aztán láthattuk, hogyan néztek rá, amikor végül a világbajnokság elődöntőjébe vezette csapatát

– vonta le a következtetéseket Southgate.

A világbajnoki párhuzam egyébként nem volt véletlen, hiszen Anglia érdekelt a viadalban. Iránnal kezdenek majd novemberben, de hogy eljutnak-e legalább az elődöntőig, az a mostani eredmények alapján kétségesnek tűnik.

Nyitókép: Marc Atkins / Getty Images

#Sport#anglia#magyarország#foci#nemzetek ligája#gareth southgate#ma

Címlapról ajánljuk