sport

Lázár János: 20 milliárd forintot spóroltam az adófizetőknek

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 13:14

Szerinte sikeresen lezárult a teniszszövetség konszolidációja, sikerként értékelte például, hogy 52 millió dollár helyett csak 12 millió dollárt kellett fizetni egy elmaradt kupadöntő miatt.

Lázár János elnök tájékoztatása szerint lezárult a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) anyagi konszolidációja.

Az MTSZ keddi közgyűlésén az Építési és Beruházási Minisztérium vezetője bejelentette, a 2020-ban kitűzött egy helyett két évre volt szükség a szövetség gazdasági helyzetének a rendezésére.

„Csődközeli állapotban vettem át az MTSZ irányítását, 3,5 milliárd forintos felhalmozott adóssággal, a tényleges konszolidáció viszont 4,9 milliárd forintot tett ki. Ennek az az oka, hogy tartozások voltak az Emmi felé, valamint 738 millió forintot a NAV-nak is be kellett befizetni” – mondta az elnök.

Lázár János kiemelte, hogy az eredetileg kiszabott 52 millió dollár helyett csak 12 millió dollárt (4,4 milliárd forintot) kellett fizetnie a szövetségnek és a Nemzeti Sport Ügynökségnek (NSÜ) a tavaly Budapesten elmaradt Billie Jean King Kupa-döntő miatt. 

Emlékeztetett arra, hogy a 2019-ben a rendezési szerződés alapján már kifizetett 8 millió dollárt is beleértve több mint 20 milliárd forintot takarított meg a magyar adófizetőknek.

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#sport#lázár jános#teniszszövetség#pénzügy

Címlapról ajánljuk