Sport

Vizsgálat indult, mert nem engedik a falu focipályáján játszani a besenyőtelki roma csapatot

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 14:56

A Dankó SC nem indulhat el a megyei harmadosztályban, ha nem oldódik meg a helyzet.

Főleg roma sportolókból alakult focicsapat a Heves megyei Besenyőtelken, de a Dankó SC nem tud nevezni a megyei harmadosztályba, mert az önkormányzat nem biztosítja számukra a falu focipályáját havi két mérkőzésre – írja a Népszava. Az esettel korábban már az RTL Híradó is foglalkozott, most viszont az ombudsmanhoz tartozó Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatóság vizsgálja az ügyet.

A Dankó SC-nek van egy önerőből épült saját kis pályája, de az nem felel meg a Magyar Labdarúgó Szövetség által előírt feltételeknek, ezért a polgármestert és a képviselő-testületet arra kérték, hogy legalább a hazai mérkőzésekre adják kölcsön a falu focipályáját. A polgármester arra hivatkozott, hogy a pálya túlterhelt, és már nem lehet több csapatot ráengedni.

A Dankó SC elnöke, Lovas Sándor helyi nemzetiségi képviselő viszont úgy látja: ez mondvacsinált indok, valójában a cigányoktól féltik a létesítményt. Ezért fordultak az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához, ami először a falu vezetésének küldött kérdéseket az üggyel kapcsolatban.

Nyitókép: RTL Híradó

#Sport#diszkrimináció#besenyőtelek#egyenlő bánásmód hatóság#dankó sc#foci#labdarúgás

Címlapról ajánljuk