Sport

24.hu: Román színekben folytathatja a legjobb magyar sakkozó

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 6:52

Visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot kapott, amivel lehetősége lesz megcélozni a világbajnoki címet.

A 24.hu információi szerint váratlan fordulatot vehet a legjobb magyar sakkozó, Rapport Richárd pályafutása. A lapnál úgy tudják, hogy a minden idők legmagasabb magyar Élő-pontjával rendelkező sportoló, aki a világ ötödik legjobb sakkozója román színekben folytathatja pályafutását.

A 24.hu megkereste a sajtónak évek óta nem nyilatkozó sakkozót, ő nem válaszolt a kérdéseikre, de édesapja igen, aki elmondta, hogy egy szerb származású milliárdos, aki cégével sakkversenyeket is támogat, visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot tett Rapport Richárd elé, amelynek segítségével valós esélye lenne a világbajnoki cím megszerzésére.

Úgy tudom, Ricsi döntött, és elfogadta az ajánlatát, amely azt is tartalmazza, hogy a jövőben román színekben ül asztalhoz

– mondta a 24.hu-nak az édesapa.

A lehetséges okok között a lap azt említette, hogy Rapport felkészülését javarészt saját zsebből finanszírozta, összesen két szponzora volt az elmúlt években, ráadásul a sakk, más sportágakhoz képest, alig kap támogatást. A szövetség ugyanakkor elmondta a 24.hu-nak, hogy igyekeznek anyagilag is támogatni Rapport felkészítését, és a sportolót a magyar sakk legnagyobb értékének tartják.

Nyitókép: Rapport Richárd nemzetközi sakknagymester a Tata Steel sakkversenyen a hollandiai Wijk aan Zeeben 2022. január 29-én – Fotó: Olaf Kraak / MTI / EPA / ANP

#Sport#rapport richárd#sakk#szponzor#románia#magyarország

Címlapról ajánljuk