Sport

Ronaldo kiverte a telefont egy autista fiú kezéből az Everton elleni vereség után

rtl.hurtl.hu

2022. április 10. 9:26

Az esetről videó is készült. A gyermek nem akar többé meccsre menni, bár a Manchester United játékosa meghívta egy bocsánatkérés kíséretében.

Egy 14 éves autista fiú kezéből ütötte ki a telefont Cristiano Ronaldo azután, hogy csapata, a Manchester United kikapott az Evertontól – számol be a Sky News. Az esetről egy videofelvétel is terjed a közösségi médiában, amin nem látszanak egyértelműen a történtek, de annyi kivehető belőle, hogy a dühös játékos a föld felé csap jobb kezével, miközben lejön a pályáról.

A fiatal szurkoló édesanyja tagadta, hogy gyermeke Ronaldo arcába tolta volna a telefonját. Azt mondta, a fiú nem is igazán értette a vele történteket, amíg haza nem ért. Ez volt az első focimeccs, amin részt vett, de annyira csalódott, hogy nem akar többé menni. Az anya fotókat is mutatott arról, hogy a fia kézfeje bekékült, a telefon kijelzője pedig megsérült.

A történtek után Cristiano Ronaldo az Instagramon azt írta: nem könnyű visszafogni az érzéseket a nehéz pillanatokban, de játékosként tiszteletteljesnek, türelmesnek és példamutatónak kell lenni a fiatalokkal, akik rajonganak a labdarúgásért.

Bocsánatot szeretnék kérni a kirohanásomért, és ha lehetséges, a fair play és a sportszerűség jegyében meg szeretném hívni ezt a szurkolót, hogy vegyen részt egy mérkőzésen az Old Traffordban

– írta.

Az incidenst a Manchester United is vizsgálja.

Nyitókép: Visionhaus/Getty Images

#Sport#cristiano ronaldo#manchester united

Címlapról ajánljuk