Sport

Mentális problémákkal küzd hosszú ideje Lewis Hamilton

rtl.hurtl.hu

2022. március 31. 19:35

Először beszélt lelki, érzelmi gondjairól a hétszeres Forma-1 világbajnok, akinek versenyszezonja idén nagyon rosszul indult.

Hosszabb ideje küzd mentális és érzelmi problémákkal, írta csütörtökön az Instagram-oldalán a 37 éves Lewis Hamilton, hétszeres Forma-1-es világbajnok.

Máris nagyon kemény ez az év, ha figyelembe vesszük mindazt, ami körülöttünk történik. A folytatás folyamatos küzdelmet igényel, de harcolnunk kell, mert annyi teendőnk van még és annyi mindent elérhetünk

– írta Hamilton. Szurkolóit és követőit arról biztosította, hogy senkinek az érzéseivel és aktuális érzelmi állapotával nincs probléma.

A brit versenyző, aki 103 futamgyőzelmével a Forma-1 történetének legeredményesebbje, az előző szezonban a záróviadal utolsó körében maradt le nyolcadik vb-címéről, vitatott körülmények között. A decemberi versenyt követően Hamilton egészen februárig inaktív volt a közösségi médiában, nem nyilatkozott senkinek és sehol, hallgatása pedig spekulációt indított el arról, hogy nem folytatja F1-es pályafutását.

Hamilton végül visszatért, de nehezen indult számára a szezon, múlt vasárnap például csak tizedik lett Szaúd-Arábiában, miután az időmérő edzésen csupán a 16. rajthelyet sikerült elcsípnie. Ilyen rossz kvalifikációs eredménye legutóbb a 2017-es Brazil Nagydíjon volt a brit sztárnak.

Az elmúlt nyolc évben kivétel nélkül konstruktőri világbajnok Mercedes versenyautója egyelőre nem tudja felvenni a küzdelmet a legjobbakkal, a Ferrarival és a Red Bull-lal. Az idén bevezetett átfogó szabálymódosításoknak megfelelően megépített versenygépek között az első két hétvége alapján úgy tűnik, a Mercedesé csak harmadik az erősorrendben.

Nyitókép: Lewis Hamilton / Getty Images

#Sport#forma-1#lewis hamilton#mentális állapot

Címlapról ajánljuk