Sport

Rakétatámadás volt a Forma-1 hétvégi futama helyszínének közelében

rtl.hurtl.hu

2022. március 25. 20:29

Egyelőre a tervek szerint folytatódik a program, de figyelemmel kísérik a szervezők a helyzetet.

A Guardian szerint veszélybe került a Forma-1 hétvégi szaúd-arábiai nagydíjának megrendezése, miután a jemeni húszi lázadók rakétatámadást hajtottak végre egy olajlétesítmény ellen kevesebb, mint húsz kilométerre a pályától.

Pénteken a második szabadedzés késve kezdődött, mert a Forma-1 igazgatója, Stefano Dominicali összehívta a versenyzőket és a csapatok vezetőit, hogy tájékoztassa őket a helyzetről. Ugyan bejelentette, hogy a hétvége programja a tervek szerint alakul, de pénteken este újabb tanácskozást fognak tartani.

A pénteki támadás után sűrű fekete füst szállt fel a megtámadott létesítményből, amit a pályáról is jól lehetett látni. Múlt vasárnap a húszik egy másik olajlétesítményt is támadtak Dzsiddában. A verseny szervezői közölték, hogy figyelemmel kísérik a helyzetet, ugyanakkor a Guardian szerint azon múlnak a továbbiak, hogy a csapatok biztonságban érzik-e magukat.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a támadás előtt is aggodalmát fejezte ki a szaúd-arábiai verseny miatt. Egyebek mellett arról beszélt, hogy megdöbbenéssel fogadta azt a levelet, amit egy halálra ítélt szaúdi fiútól kapott, akit 14 éves korában gyanúsítottak meg egy bűncselekmény elkövetésével. „Mi nem dönthetjük el, hogy hova menjünk versenyezni, de miközben ez nem feltétlenül a mi felelősségünk, mégis kötelességünk megtenni, ami tőlünk telik” – jelentette ki.

Nyitókép: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

#Sport#forma-1#szaúd-arábia#lewis hamilton#jemen#rakétatámadás

Címlapról ajánljuk