Sorozat Klub

Nagy Ervin alakítja Zámbó Jimmyt – a magyar Elvis Presleyt – A Király című sorozatban

rtl.hurtl.hu

2022. március 22. 7:35

Három vadonatúj heti fikciós sorozat érkezik hamarosan az RTL Klubra – jelentette be Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója november elején. Ekkor már az is kiderült, hogy az egyik széria Zámbó Jimmy életéről szól majd, de hogy ki fogja alakítani a sikeres hazai ikont, eddig mindenki számára titok volt.  

Zámbó Jimmy nevét nem csak rajongói ismerik Magyarországon. Talán nincs is olyan ember hazánkban, aki ne tudna megnevezni legalább egy Jimmy-slágert, vagy ne tudná felsorolni, hogy milyen jellegzetes védjegyei voltak a királynak. Így nem is csoda, hogy sokak azonnal találgatni kezdtek, vajon ki kelti majd életre az énekest az RTL képernyőjén.

Március 6-án a sorozat közösségi oldalaira felkerült képen egy csapót láthatunk, ami azt hirdeti, hogy elkezdődtek a forgatások.  

Most pedig a Blikk lerántotta a leplet az egyik legnagyobb rejtélyről:  

Nagy Ervin alakítja majd a már sikeres, befutott Jimmyt.  

A lapnak adott interjújában a színész azt is elárulta, hogyan készül a legenda szerepére.

Lassan már megdobál a családom, mert a dallamtapadás miatt egész nap a slágereit dúdolom. Minden nap meghallgatom egy lemezét. Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, ő volt a magyar Elvis Presley, hiszen a népszerűségét tekintve – és azt, hogy a legszélesebb réteget tudta itthon megszólítani – abszolút hozzá hasonlítható.

A színész ezzel most bepótolja elmaradásait, ugyanis bevallotta, sohasem volt Jimmy-rajongó, a család nem hallgatta otthon a lemezeit, neki pedig kamaszként inkább a Guns N’ Roses és a Kispál és a Borz volt a kedvence. De nem csak a fülbemászó slágerekkel hangolódik Ervin a főszerepre:

Jimmy családjától megkaptunk pár régi VHS-kazettát, amelyen családi események vannak. Bepillantást nyerhettem a privát életébe, hogy milyen ember is volt ő. Ki is az a Jimmy, aki Csepelen él, és imádja a gyerekeit, öleli, puszilgatja őket? Próbáltam egy-két jellegzetes testtartást, kézmozdulatot leutánozni, amiről a nézők, akik ismerték, vagy látták őt, egyből ráismernek majd. Ettől függetlenül nem az a célom, hogy egy az egyben olyan legyek, mint ő, nem a popsztárt vagy az ikont akarom alakítani, hanem az embert. Azt gondolom, néhány rész után már a nézők is elvonatkoztatnak attól, hogy mennyire hasonlítok rá.

 

A dalok és a felvételek mellett a családtól kölcsönkapott ruhadarabok is segítenek abban, hogy még autentikusabb legyen a király megjelenése a képernyőn. Ervin elmesélte, hogy eddig az egyik legmeghatározóbb „hidegrázós” élménye az volt, mikor ezeket a ruhákat felpróbálta és kiderült, tökéletesen passzolnak rá.

Ha további kulisszatitkokra is kíváncsi vagy A Király című sorozattal kapcsolatban, akkor ne maradj le a kedd esti Fókuszról, amiben a főszereplő mellett az alkotók is elárulnak egy-két részletet az RTL Klub saját gyártású fikciós sorozatáról. 

#Sorozat Klub#A Király#zámbó jimmy#fikciós sorozat#heti sorozat#forgatás#főszereplő

Címlapról ajánljuk