Sorozat Klub

Keresd Simon macskáját az RTL+on!

rtl.hurtl.hu

2017. március 28. 15:33

Itt az ideje, hogy megismerkedj Simon macskájával, a népszerű cicával, aki már az RTL+t is meghódította!

Simon macskája egy bájos, mégis pajkos cica, aki Simon nevű gazdájával él. Először 2008-ban a YouTube-on tűnt fel a Cat Man Do (Ébresztő) című animációs kisfilmben, amit maga Simon Tofield rajzolt és animált. Azóta ezt rengeteg további rész követte, valamint számos könyvben, játékban és képregényben láthattuk. A történetek minden macskás számára ismerősek lehetnek fájdalmas realisztikusságuk miatt.

Simon Tofield egy angol animátor, aki imád festeni, szeret a természetben lenni és rajong a macskákért. Fiatal korában ismerkedett meg az animációkkal, és a tévében állandóan rajzfilmeket nézett, majd elkészítette első saját pörgetős könyvét, innen pedig egyenes út vezetett az animátorkodáshoz. Simonnak a való életben négy macskája volt, Jess, Maisy, Hugh és Teddy, azonban a fekete-fehér, minimalista rövidfilmekben szereplő macska egyszerűen csak a Simon macskája nevet viseli. Az első Simon's Cat mesét Hugh inspirálta, aki 2015-ben sajnos elhunyt.

Sokan azt gondolták, hogy Simon rögzítette a macskái hangját, és ezt használta fel a videók készítésekor, azonban az összes hangot a cicák gazdája produkálta, a legkülönfélébb nyávogásoktól a kedves dorombolásokig, leszámítva a madár csiripelést, ami egy vörösbegytől származott.

A Simon macskája filmek egy másodperce körülbelül 12-25 rajzból áll, így egy videó elkészítése körülbelül 10-14 hétbe telik, attól függően, hogy milyen hosszú az adott rész és hány karakter szerepel benne.

Ha még több részt szeretnél látni Simonról és macskájáról, kapcsolj az RTL+ra!

#Sorozat Klub#simon macskája#simon's cat#RTL Három#RTL+#animáció#rövidfilm#sorozat#cica#macska#mese

Címlapról ajánljuk