Sorozat Klub

Mi a különbség a Kapcsolat film és a sorozat között?

rtl.hurtl.hu

2016. december 1. 15:16

Tudtátok, hogy a Cool-on futó sorozatnak van egy elődje, amiben Jim Caviezel szerepelt? Most összegyűjtöttük, milyen lényeges változtatások vannak a kettő között.

Az Odaátot is jegyző Jeremy Carver maga mögött hagyta az immár 12. évadában robogó természetfeletti sorozatát, hogy egy kicsit más vizek felé evezzen. Inkább az újonnan elinduló Kapcsolat munkálataiban vett részt, hogy egy igazán izgalmas sorozatot készítsenek a 2000-es film alapján.

Természetesen nem ragaszkodtak minden elemhez, hiszen egy televíziós műsor esetében más részletekre is figyelniük kell. Carver ráadásul kiemelte, hogy egy ilyen show-nál nem a koncepció a legfontosabb, az csak bevonzza az embereket. Van tapasztalata a témában, hiszen az Odaát is egy testvérpár életét meséli el.

 „Az emberek lehet, hogy oda kapcsolnak a téma miatt, de a kapcsolatok miatt fognak maradni. Ez a legfontosabb dolog, amit eddig megtanultam!”




Látszódik tehát, hogy tényleg mindenre oda kell figyelni, és fontos, hogy a tévénézők elvárásaihoz és szokásaihoz igazítsák a történetet. Plusz arról sem feledkezhetünk meg, hogy egy egészestés film sztorijával kell úgy sakkozniuk, hogy azt évadokon keresztül izgalmasan tudják felhasználni.

A film és a sorozat között sok különbség van, de ezek között három kiemelkedőt találunk:

1. A főszereplő eredetileg férfi volt!

Carvernek az volt az első feltétele, amikor beszállt a projektbe, hogy szeretné, ha egy apa-lánya kapcsolat lenne a középpontban. Az indoka egyszerű volt: az apa-lánya közötti érzelmek sokkal dinamikusabbak tudnak lenni.

2. Más idősíkokban játszódik

Fiatalabbak lettek a karakterek, így 2016-ban és a 90-es években játszódnak a cselekmények. Az eredetiben azonban a 80-as és a 60-as években követhettük nyomon a főszereplőket. Ez igazából a csatorna kérése volt.

3. Követik az édesapák karrierjét?

Az eredeti történetben John azért lett rendőr, mert semmiképp sem akarta az apját követni a tűzoltói pályán, ellenben a sorozatban Raimy pont azt csinálja, mint korábban az apja. Carver szerint ez az egyik legfontosabb változtatás, amit bevittek, éppen a kettejük közötti kapcsolat miatt. Ez persze majd az évad előre haladtával mélyebben kirajzolódik.

A Kapcsolat ma este új résszel jön a Cool-ra 22:10-kor!

Forrás: The Hollywood Reporter

#Sorozat Klub#kapcsolat#összehasonlítás#Cool

Címlapról ajánljuk