Sorozat Klub

Jane Doe jól járt ezzel a rengeteg tetkóval?

rtl.hurtl.hu

2016. április 7. 15:20

Valószínűleg nem, hiszen nem éppen ő választotta ki magának a testére felvarrt mintákat. De tegyük fel, hogy mégis: úgy tűnik, hogy a tetoválások akár még erősíthetik is az immunrendszert.

Annyira már képben vagyunk a Rejtjelekkel, hogy az ismeretlen lány testén sorakozó minták, igazából térképként funkcionálnak. Ergo, nem kevés hasznuk van a nyomozás szempontjából. Ámde! A sztori szerint kiderült, hogy az egész testet beborító motívumok egyszerre kerültek fel Jane Doe-ra, amely eléggé meg is viselte a bőrét – nem csoda, tűkkel kínozták órákon keresztül…

Most viszont a tudomány is a tetkók oldalára állt, hiszen kiderült: minél többet varratunk magunkra, az immunrendszerünk annál jobban felkészíti magát a védekezésre a különböző fertőzésekkel szemben. És mi a csavar? Egy tetkó nem elég ennek az állapotnak az elérésére. Úgyhogy a Jaimie Alexander által életre keltett karakter legalább már ebből a szempontból bebiztosította magát, ha már a múltja oly homályosan kering a fejében.
 
 

Az Alabamai Egyetem kutatói szerint, ha sok tetkót készíttetünk, akkor az szinte olyan, mintha edzenénk. Amikor nekikezdesz, a tested legyengül a hirtelen érkező stressz miatt: az edzőteremben ez a sajgó végtagokat jelenti, amikor még leülni is fáj, nemhogy megmozdulni. A tetkók tekintetében szimplán fáradtnak érzi magát az ember, ugyanis a szervezetének fel kell dolgoznia, hogy valami idegen anyag került a testre. Az edzések előre haladtával azonban egyre erősebbek leszünk – ez volt a kiinduló gondolata a kutatóknak. És a hipotézisük beigazolódott a tetoválások kapcsán: minál több fájdalom ér a testünket, annál jobban hozzászokunk.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a felmérés eredményei nem általánosíthatóak, hiszen 24 nőn és 5 férfin tesztelték.



A lényeg azonban nem változik: akik szeretik a tetkókat, úgysem hagynak fel a hobbijukkal. És nem is kell, mert nézni is jó őket. Főleg, ha az ember egy FBI ügynök, és megannyi rejtélyt megoldhat a felhasználásukkal.
 

Rejtjelek ma este 21:10-kor a Cool-on! Ne hagyjátok ki!


Forrás: sciencealert.com
#Sorozat Klub#rejtjelek#blindspot#sorozat#tetoválás#tetkó

Címlapról ajánljuk