RTL+

Az RTL minden eddiginél közelebb hozza a nézőkhöz a Bajnokok Ligáját, sőt még a BL-trófeát is

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 10:28

A következő szezontól az UEFA Bajnokok Ligájának otthona az RTL+ lesz, ahol az előfizetők 192 meccset élvezhetnek olyan technikai minőségben, amilyet „hazai pályán” még nem láthattak. Hangolódásképpen július 12-én a Kiosk Budapest teraszán a szurkolók megcsodálhatják a legendás BL-trófeát.

Az UEFA által kiírt pályázaton az RTL Magyarország nyerte el a Bajnokok Ligája közvetítési jogokat a következő három idényre. Ennek értelmében az csatornához kerültek az úgynevezett A-csomag jogai, vagyis a BL keddi és szerdai játéknapjain is az RTL választhat elsőként, hogy mely mérkőzéseket közvetíti, digitálisan vagy lineárisan. Az első választások érvényesek az egyenes kieséses szakaszra is. 

Az RTL Magyarországhoz kerültek továbbá a Bajnokok Ligája úgynevezett B-csomagjának digitális közvetítési jogai. A minőségre sem lehet majd panasz, hiszen az RTL+ technikai újításának köszönhetően a sportközvetítések gyors mozgásait jobban visszaadó 1080p50 formátumban lehet majd követni az eseményeket, akár nagyméretű képernyőkön is.

Minden eddiginél közelebb hozza a Bajnokok Ligáját a nézőkhöz az RTL, sőt még a BL-trófeát is
Daniel Carvajal és a legendás serleg. Fotó: Reuters. 


A Bajnokok Ligája RTL+-ra költözésével minden mérkőzés magyar kommentárral lesz elérhető, amire korábban még nem volt példa, 

hiszen az azonos időben futó mérkőzések közül lineáris csatornán csak néhányat lehetett figyelemmel kísérni. Ezzel szemben a digitális platformon a nézők a párhuzamosan lejátszott meccsek bármelyikét kiválaszthatják. Az RTL tehát sokkal többet ad a futballrajongó nézőknek, mint korábban bárki. Az augusztusban kezdődő idényben nem kevesebb mint 192 mérkőzés lesz látható a platformon.

A 2024/2025-ös szezontól a Bajnokok Ligája-döntő közvetítési jogainak kizárólagos tulajdonosa szintén az RTL, így a 2026-os budapesti finálét is a csatorna sugározza majd. 

A szurkolóknak azonban nem kell addig várni, hogy láthassák a BL-trófeát. 

Július 12-én, pénteken 14 és 15 óra között az érdeklődők a Kiosk Budapest teraszán maguk is fotózkodhatnak a legendás, 7,5 kilogrammos kupával, amit korábban olyan játékosok emeltek a magasba, mint Paolo Maldini, Oliver Kahn, Thierry Henry vagy Cristiano Ronaldo.

Nyitókép: Luka Modric és Nacho Fernández a BL-serleggel. Fotó: Reuters

#RTL+#foci#bajnokok ligája#rtl#trófea#Sport#ma

Címlapról ajánljuk