RTL+

Az On The Spot új sorozata betekintést nyújt a balinéz kultúra féltve őrzött titkaiba

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 9:00

Már elérhető az RTL+ előfizetői számára az On the Spot: Az Istenek szigete első és második epizódja. A vadonatúj sorozatban az Arany Nimfa-, Prima Primissima- és Pulitzer-emlékdíjas Cseke Eszter és S. Takács András járja körül Kelet és Nyugat különös találkozását Balin.  

Az RTL+ kínálatában egyszerre válik elérhetővé a sorozat első két epizódja, amelyben apa és fia drámai történetét meséli el az On the Spot csapata a tőlük megszokott érzékenységgel.

Az első film főszereplője, az ubudi királyi családi sarja több mint 20 generáció hagyományát törte meg, amikor egy ausztrál lányt vett feleségül a '70-es években. Az ifjú pár az ubudi palotából Ausztráliába költözött, első gyermekük, az ubudi herceg pedig már ott járt iskolába. Míg az édesapa a felmenőkhöz hasonlóan tradicionális gyógyítóként dolgozott, akihez messze földről jártak a betegek, a fia Sydneyben természetgyógyásznak tanult, mielőtt mindannyian visszaköltöztek Balira. Az ubudi hercegnek ma több hónapos várólistája van, de hozzá már nemcsak Baliról és Indonéziából, hanem a világ minden tájáról érkeznek a páciensek, akik nyugaton nem találtak gyógymódot a betegségükre. De vajon a nyugati neveltetéssel folytatható-e a közel 500 éves keleti hagyomány? Mit vár el a tradicionális közösség a legnagyobb becsben tartott képviselőitől? És mit vár el apa a fiától?

Ha nem élnénk itt már harmadik éve, sosem kerültünk volna ilyen közel a szereplőinkhez, akikre a mai napig úgy tekintenek a helyiek, mint az Istenek földi helytartóira 

– mondta a forgatásról Eszter és András.  

A kétfős stáb több mint féléven át követte a film lebilincselő szereplőinek életét, így a királyi família 21. és 22. generációján keresztül az RTL+ előfizetői most soha nem látott betekintést nyernek a balinéz kultúra és vallás féltve őrzött rítusaiba, amely az évi hatmillió turista számára rendszerint rejtve marad.

A május 23-án debütáló új évad mellett továbbra is elérhető az RTL+ kínálatában az On the Spot előző két évada: a világ kék zónáiról és Földünk legidősebb lakóiról szóló A hosszú élet titkai, illetve a 2023-ban bemutatott környezetvédelmi családi sorozat, a Vissza a természethez is.

#RTL+#Videó#on the spot#sorozat#dokumentumfilm#bali#utazás#istenek szigete#indonézia

Címlapról ajánljuk