Reggeli

„Összeszorul az ember tüdeje, szíve, látása is” – Árpa Attila a kifulladásig tartó Sztárbox-meccsről

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 11:49

Múlt vasárnap Pintér Tibor és Árpa Attila csapott össze a Sztárbox elődöntőjének utolsó fordulójában. Meccsük jóformán kifulladásig tartott, a bírók végül Árpa Attilát hozták ki győztesnek, így a jövő héten a húsz évvel fiatalabb Brasch Bencével kell megküzdenie. Hogy elég lesz-e a maradék öt nap arra, hogy megfelelően felkészüljön a döntőre, és miért érzett nyomást magán a középdöntőben, kiderül a fenti videóból.

Árpa Attila azt mesélte a Reggeliben, hogy Nagy Ervin ellen egy egészséges izgatottság volt benne, múlt vasárnap azonban más érzés volt a ringbe lépni.

Összeszorul az ember tüdeje, a szíve, a látása is

 – emlékezett vissza a meccs keserű pillanataira. Legutóbb ugyanis egy egészségtelenebb fajta izgalom volt rajta, ráadásul tartott Tenya „parasztlengőitől” is.

Egy ilyen csapott, ha betalál, tud károkat okozni 

– tette hozzá Árpa, aki számára az sem volt  könnyű, hogy a meccsen ott ült édesapja, akinek a születésnapja volt, és kifejezetten kérte tőle, hogy győzzön – miközben a nézők nagyobb része is az ő győzelmére tippelt.


Édesapám azt kérte, hogy nyerjek, mert szülinapja volt aznap 

– ez pedig olyan nyomást helyezett rá, ami inkább teher volt számára, mint motiváció. Bár a győzelem után nagyon örül neki, hogy édesapja büszke rá.

Az első két menetben mind Árpa Attila, mind Pintér Tenya hatalmas ütéseket vittek be egymásnak, a harmadik menetben Attila annyira megütötte Tenyát, hogy még a fogvédője is kiesett.

Volt egy furcsa energia köztünk, egyfajta tisztelet 

– emlékezett vissza Árpa Attila a mérkőzés legnehezebb pillanataira. Árpa Attilát sokan azzal vádolták meg, hogy provokálásból nevetgélt az utolsó menetben, ám ezt a műsorvezető tagadta:

Azt mondtam neki, hogy bírjuk még egy kicsit 

– így végül a „Kentaur” és a „Farkas” utolsó erejükig harcoltak, majd pontozással Árpa Attila nyerte meg a mérkőzést. 

Árpának így a húsz évvel fiatalabb Brasch Bencével kell összemérnie az erejét a hétvégén.

Vasárnap kiderül, hogy a nézők a rideg számokat nézik, vagy egy hollywoodi filmet. A Bencének azért meg fogom nehezíteni a dolgát 

– üzente Attila a Sztárbox rajongóinak.

#Reggeli#Videó#Bulvár#Sztárbox#árpa attila#brasch bence#pintér tenya#Sport#box

Címlapról ajánljuk