Reggeli

Lovasi András elmondta, ki a két kedvence a mai popzenészek közül

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 11:50

A Kispál és a Borz 2024. december 30-án az MVM Dome-ban ad koncertet, ebből az alkalomból a frontemberrel, Lovasi Andrással beszélgettünk. Lovasi szerint a popzenét mindig a fiatalok fogják írni, de míg az ő húszas éveiben tíz évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy egy zenekart igazán megismerjenek, ma 1-2 év alatt a csúcsra lehet jutni.

Az 1987-ben alapított Kispál és a Borz tíz stúdiólemez megjelentetése után, folyamatosan emelkedő sikereinek csúcsán köszönt el a közönségétől 2010-ben. A nosztalgiabulik helyett minden tag megtalálta a saját számítását.

A közönség hamar nyugtázhatta, hogy a Kiscsillag zenekar élére álló Lovasi András friss dalaitól és dalszövegeitől nem kell elköszönnie, sőt három szólólemezzel is előrukkolt. Dióssy D. Ákos billentyűs hangmérnökként teljesedett ki, miközben fix beugrós lett a Pál Utcai Fiúk koncertjein. A névadó Kispál András pedig előbb a Velőrózsák nevű zenekarban kamatoztatta tovább jellegzetes gitártudását, majd látszólag háttérbe vonult, de a pandémia idején kisebb kertkoncertek keretében újra egymásra talált a Kispál-Lovasi szerzőpáros. 

2022-ben a Kispál és a Borz bejelentette, hogy visszatérnek egy saját fesztiválon, a Kispál on Orfűn, és megjelentettek két új dalt is. 

Van egyfajta változás, egyfajta nosztalgia a Kispál iránt. Szembejött velünk folyamatosan, hogy a Kispál egy generációs zenekar lett

– mondta Lovasi, mire jöttek rá a világjárvány után.

2023 májusában új lemezzel jelentkeztek Beszorult mondat címmel. Ugyanekkorra koncertet hirdettek a Budapest Parkba, amire rekordgyorsasággal fogytak el a jegyek, és végül tartottak egy telt házas ráadásnapot is. 

Mi is meglepődtünk, hogy a visszatérést mekkora érdeklődés övezte. 

– mondta a zenekar frontembere a Reggeliben. Lovasi András szerint újra divatba jött a koncertre járás: 

Nagyon érdekes, hogy egyre inkább a koncertekre tevődik a hangsúly, az élő koncertből is keletkezik a bevétel

Lovasi szerint a popzenét mindig a fiatalok fogják írni. Míg az ő húszas éveiben tíz évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy egy zenekart igazán feldobjon a magyar showbiznisz, addig a mai fiatal tehetségek egy-két év alatt feljuthatnak a csúcsra. Lovasi András azt is elárulta, hogy kik a kedvencei a mai popiparban:

Az én ízlésemnek a Krúbi baromira tetszik, a közös zenei gyökereink miatt a Carson Coma a másik kedvenc.

Lovasiék időközben arra is rájöttek, hogy egy jól működő zenekar titka nem más, mint hogy a tagok valóban szeressék egymást, ezért nemcsak a közönség, de ők is nagyon várják az Aréna-koncertet.

Újra úgy van ez a zenekar, hogy szeretek benne lenni, van egy szeretetfaktora.

Aki pedig Lovasi Andrással szeretné indítani az új évet, az megteheti január 4-én, ugyanis a zenésznek szólókoncertje lesz a Pesti Színházban. Később pedig a Kiscsillaggal is lesz egy boomer party az A38-on. 

#Reggeli#Videó#lovasi andrás#kispál és a borz#kiscsillag#arénakoncert#Bulvár

Címlapról ajánljuk