Reggeli

„A fejsérülés az egyik legveszélyesebb” – akár agyi bevérzést is okozhat egy KO az orvos szerint

rtl.hurtl.hu

2023. november 23. 7:39

Vasárnap brutális kiütéssel végződött Rácz Jenő és Kabát PEti összecsapása. Hogy milyen hatásai vannak egy ekkora ütésnek, majd az ezt követő néhány másodperces ájulásnak, arról Dr. Mangó Gabriellát kérdeztük a Reggeliben. 

Vitathatatlan, hogy az egyik legkeményebb összecsapást láthatták a nézők vasárnap a Sztárboxban Rácz Jenő és Kabát Peti között. A séf és az egykori focista régóta barátok, a felkészülés ideje alatt viszont úgy döntöttek, kevesebbet beszélnek. Kabát a második menetben akkora ütést kapott, hogy a bíró számolni kezdett, és megkérdezte, tudja-e folytatni a meccset, a focista viszont úgy döntött, marad a ringben. Nem sokkal később Rácz egy jobbegyenessel a földre küldte Kabátot, aki eszméletét vesztette. Kabát néhány perccel később szerencsére magához tért, és amint fel tudott állni, a séffel elindultak egymás felé, hogy összeölelkezzenek. 


Mangó Gabriella szerint akár agyi bevérzést is okozhat egy KO, ezért fejsérülés esetén mindenképpen CT-t javasol az orvos.

Érdemes kontroll CT-ket is csináltatni, nagyobb figyelmet fordítani az önvizsgálatra: nem szédül-e, nem fáj-e többet a feje 

– mondta az orvosnő, aki azt is hozzátette, hogy a bevérzés, akkor lehet a legveszélyesebb, ha tovább nő, ezért Kabát Peti nagyon jól tette, hogy a mecset követően az összes lehetséges orvosi vizsgálatot elvégezte, ami ilyenkor szükséges. 

#Reggeli#Videó#Sztárbox#kabát peti#mangó gabriella#ko

Címlapról ajánljuk