Reggeli

„Vertek szíjjal, kikaptam, ha késtem” – Zsiga Melinda megrázó vallomása nevelőszüleiről

rtl.hurtl.hu

2023. október 16. 11:04

Zsiga Melinda kick-box bajnokot csecsemőkorában elhagyta vér szerinti anyja, három nevelőszülőt is megjárt. Felnőttként felkereste a szülőanyját, de a számára idegen nő semmilyen érzelmet nem váltott ki belőle.

Zsiga Melindát születésekor a kórházban hagyta a vér szerinti anyja. Onnan nevelőszülőkhöz került, összesen három családnál élt. A profi kick-boxos a Reggeliben idézte fel gyerekkori emlékeit.

Az első családra nem emlékszik, mert még túl pici volt, a másodikra annál inkább.

Vertek szíjjal, kikaptam, ha késtem, ha kiborítottam a virágföldet. Felnőttként visszamentem hozzájuk, hogy megkérdezzem, mi volt a verések oka, de azt mondták, hogy nem tudják megmagyarázni

– fogalmazott Zsiga Melinda. Ennél a családnál ő volt az egyetlen állami gondozott gyerekük, emellett volt két sajátjuk.

A harmadik családnál megtanulta, hogy származása miatt kétszer-háromszor többet kell teljesítenie, mint egy olyan embernek, akinek fehér a bőrszíne.

Ők felvilágosítottak arról, hogy állami gondozott gyerek voltam, mert ezt sem tudtam, és felvilágosítottak a roma származásomról is, mert ezt sem tudtam

– mesélte. 

Zsiga Melinda húszas éveiben felkereste édesanyját, mert kíváncsi volt rá, például arra, hogy külsőleg hasonlítanak-e. 

Lesokkolt egy kicsit a helyzet. Azt hittem, hogy erre fel lehet készülni, de nem. Találkozol egy nővel, akiről tudod, hogy a vér szerinti anyád, aki megszült, de mégsem érzel semmit, egy vadidegen nő. Nem érzed, hogy meg akarod ölelni, nem tudod, hogy szólítsd.

A Zsiga Melindával készített interjút a cikkünk elején található videóban lehet megnézni. 

#Reggeli#Videó#Bulvár#Zsiga Melinda#állami gondozott#nevelőszülő#kickbox#ma

Címlapról ajánljuk