Reggeli

Verték a nevelőszülei, az ellenőrzésekről előre szóltak nekik – borzasztó traumákat élt át Zsiga Melinda

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 9:06

Zsiga Melinda édesanyja nagyon rossz körülmények között élt, ezért születése után a kórházban hagyta Melindát és 3 hónapos koráig ott is maradt. Összesen három családnál nevelkedett, a második családjában súlyosan bántalmazták, de a harmadik nevelőszülő párosnál már jó körülmények között, szeretetben nevelkedett. 

A kickboksz bajnokként ismert Zsiga Melinda úgy gondolja, hogy egy gyermekvédelmi rendszerbe került kisgyereknek a legnehezebb a kötődést kialakítani a befogadó családdal, különösen, ha már idősebb korában kerül hozzájuk. Melindát 9 évesen vette magához a harmadik nevelőszülő páros, akiknél már nyugodt körülmények között, szeretetben élhetett. Ez azonban egy nagyon rossz tapasztalat után következett, a második családjában ugyanis rendszeresen verték.

A legnagyobb probléma az, hogy amikor járnak ki ellenőrizni nevelőszülőkhöz, az előre bejelentett időpontban történik, ezért fel tudnak készülni a látogatásra. A gyereket nem kérdezik meg, hogy minden rendben van-e, de ha mégis, azt mondja, hogy igen, mert neki az a normális, ahogy éppen bánnak vele 

– mondta Zsiga Melinda a Reggeliben.

Melinda úgy érzi, ha második családjában marad, rossz útra tért volna, azon kívül, hogy rendszeresen bántalmazták, azzal sem törődtek, hogy tanul-e rendesen vagy hogyan viselkedik. Pár éve meglátogatta őket, de az egykori nevelőapja hátat fordított neki, semmilyen érdeklődést nem mutatott iránta. Melinda már a harmadik családjával élt, amikor elkezdett érdeklődni a sport iránt.

Nekik nagyon sokat köszönhetek, mert ha nem erőltetik a tanulást, ha nem szólnak rám, hogy ne beszéljek csúnyán, akkor ezek mind nincsenek. Sokat számít, hogy milyen közegben van egy gyerek, nekem olyan iskolatársaim voltak ebben az időszakban, akik nem vittek el rossz irányba 

– tette hozzá Melinda, aki a mai napig látogatja szeretett nevelőszüleit.

A kick boksz bajnok eleinte a kézilabdában kereste a vigaszt és az elfogadást, végül azonban úgy alakult, hogy a küzdősport lett az útja és ebben óriási sikereket ér el. Azt, hogy a média foglalkozik az élettörténetével, jó célokra szeretné felhasználni, a hasonló helyzetbe került gyerekeket akarja motiválni, hogy nekik is esélyük legyen egy jobb életre.

 

#Reggeli#Videó#Zsiga Melinda#nevelőszülő#gyermekvédelem#kick boksz

Címlapról ajánljuk