Reggeli

Szilágyi Áron: Mi egy buborékban élünk, minden napunk, minden percünk meg van tervezve

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 9:16

A háromszoros olimpiai bajnok vívó egy olyan szervezet elnöke, ahol segítenek a sportolóknak beilleszkedni a társadalomba karrierjük után.

Minden sportolónak előbb vagy utóbb el kell helyezkednie egy civil pályán – mondta Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó a Reggeliben a sportolókat karrierjük végén ért nehézségek kapcsán. 

A Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumával (MEEF) pontosan ezeket az embereket segítenék azért, hogy aktív pályafutásuk után ki tudjanak alakítani egy új karriert. Ehhez oktatási szervezetekkel, a profitorientált szférával és multinacionális cégekkel dolgoznak együtt.

Bár ő még aktív, foglalkoztatja a gondolat, hogy mihez kezdjen a versenyzés után. „Fontos, hogy az ember picit tervezzen, gondolkozzon ezen. Nagyon nehéz, mert száz százalékosan próbálunk összpontosítani a pályafutásunkra, a versenyekre és arra, hogy eredményesen szerepeljünk, idő és energia híján nehéz bármi mást vállalni, de próbálkozni kell” – fogalmazott. 

Szilágyi Áron sportvezetésben, sportdiplomáciában is kipróbálta már magát, emellett nemzetközi tanulmányokat és pszichológiát tanult, tehát sportolói karrierje után az utóbbiak közül indulna el valamilyen irányba, osztotta meg.

A beszélgetésben szó esett arról is, hogy a sport mennyivel másabb karrier, mint bármi más. „Mi egy buborékban élünk, meg van tervezve minden napunk, minden percünk, nem kell gondolkoznunk azon gyerekkorunktól kezdve, hogy mit csináljunk, mert arra mindig van ott valaki, az edző, a felkészítőink” – fejtette ki Szilágyi Áron. 

#Reggeli#Videó#Sport#szilágyi áron#kardvívó#olimpiai bajnok#sportolók

Címlapról ajánljuk