Reggeli

Jimmy története misztikus – tévére is érkezik A Király első része!

rtl.hurtl.hu

2022. november 17. 11:58

Igaz történetek és hazugságok alapján – ez a mondat fogadja a nézőket minden rész elején.

A Király című RTL-es sorozat Zámbó Jimmy életét és tragikus halálát dolgozza fel, az első rész már megtekinthető a szerdán elindult RTL+ streamingszolgáltatáson. 

Kovács Dániel Richárd, a sorozat rendezője a Reggeliben hangsúlyozta, hogy ez nem egy dokumentumsorozat, nem zenés-táncos megemlékezés, hanem fikciós alkotás. Ezért a nézőket minden epizód elején ez a mondat fogadja: Igaz történetek és hazugságok alapján. Kitalált szereplők is kerültek a történetbe, például egy nyomozópáros, akik végigkövetik a halála körüli történéseket. 

A pop királyáról beszélünk, aki már több mint 21 éve nincs köztünk, de a mai napig címlapra tud kerülni egy-egy sztorival. Annyi legenda vette körbe, annyira misztikus az ő története

– fogalmazott Kovács Dániel Richárd. 

A történet Zámbó Jimmy gyerekkorától indul. A fiatalkori énjét Olasz Renátó játssza, az idős Jimmyt pedig Nagy Ervin.

Ez a két ember nyomokban sem hasonlít egymásra

– adott választ a rendező a sokakban felmerülő kérdésre. Viszont kiderült, hogy az évek alatt Jimmy nemcsak belülről, hanem kívülről is rengeteget változott. 

„Mi láttunk fiatalkori képet Zámbó Jimmyről, és egészen meglepően hasonlít a parókás Renátóra, és Ervin is egészen hasonlít az idős Zámbó Jimmyre” – tette hozzá. Edit asszonyt Staub Viktória és Schell Judit alakítja.

A Király első epizódja már most elérhető az RTL+-on, de a tervek szerint az RTL-en is bemutatják. Tíz epizódos sorozat készült, az új részek heti rendszerességgel fognak megjelenni a streaming platformon.

#Reggeli#Videó#Kultúra#A Király#zámbó jimmy#RTL+

Címlapról ajánljuk