Reggeli

Hevesi Kriszta: Volt olyan, hogy orális játékokat egymáson gyakoroltak a kisfiúk ötévesen

rtl.hurtl.hu

2022. november 15. 8:36

Az internet világa felgyorsította a gyerekek szexuális kíváncsiságát, ami a szexuálpszichológus szerint több veszélyt is hordoz magában. Hogy hogyan kezeljük, ha gyerekünk felnőtt tartalommal találkozik az interneten és hogyan világosítsuk fel megfelelően, még időben, arról dr. Hevesi Krisztát kérdeztük.

A serdülőkor egy különleges és nehézségekkel tűzdelt életszakasz mind a gyermek, mind a szülő számára. Míg a test változásai a legegyértelműbb jelei annak, hogy gyermekünk megállíthatatlanul tart a felnőttkor felé, számos olyan belső (pl. érzelmi, gondolkodásbeli, személyiségbeli) változás is jellemző, amely a szülő számára érthetetlen viselkedésekhez, a megszokottól eltérő szokásokhoz vezethetnek.

A Covid alatt döbbent szülők hívtak, hogy milyen szélsőséges tartalmakat néz a serdülő gyerekük 

– mondta Hevesi Kriszta, aki arról is beszámolt, hogy a pandémia után megnőtt a szexuális erőszak a serdülők között, mert az tanulták meg a fiúk az interneten, hogy ha egy nő nemet mond, az valójában igent jelent.

Ám sajnos már nemcsak a serdülők, hanem az óvodások is ki vannak téve az internet veszélyeinek:

Volt olyan, hogy orális játékokat egymáson gyakorolták a kisfiúk ötévesen

 – mesélte a döbbenetes történetet a szexuálpszichológus, aki ezzel arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyerekeknek nem eléggé elrettentő, ha megláttnak egy 18-as karikát egy felnőttartalmon.

A mai gyerekek ráadásul már testileg is korábban érnek, például a lányoknál a szülők legnagyobb meglepetésére, akár már kilenc évesen is megjöhet az első menstruáció. Így a tinédzserkor már jóval a tizenéves kor előtt elkezdődhet, amire nem mindegy hogyan reagál a szülő. Hevesi Kriszta szerint az egyik legfontosabb, hogy szülőként minél hamarabb helyrehozzuk serdülő gyerekünk önértékelését.

#Reggeli#Videó#hevesi kriszta#gyerekek#szex#szexuálpszichológus

Címlapról ajánljuk