Reggeli

Barátság az exszel? Hevesi Krisztának volt olyan páciense, aki 2 évvel a válás után is volt párjánál tartotta szexjátékait

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 10:48

Hevesi Krisztával arról beszélgettünk, mennyire lehetünk jóban az exeinkkel, az új párjaikkal, mik az egészséges határok és mi az, amikor már átlépünk azokat.

Jóban maradni az exszel? – a kérdés összetett. Havasi Kriszta szexuálpszichológus azt mondja, ha vannak gyerekek a kapcsolatból, akkor törekedni kell a jó viszonyra, hogy ne a kicsik játszák el a postás szerepét. Előfordul az is, hogy szakítás után a szülők egymás ellen hangolják a gyerekeket. Nem csak a gyerek, közös állat is lehet kapocs a felek között.

Az új partnernek nehéz lehet megélni, ha a partner jó kapcsolatot ápol az exével. Kriszta praxisában nem egyedülálló, hogy vannak exek, akik nem értik, miért kellene az autójukat elvinni a korábban közösen használt garázsból. De van ennél meredekebb sztorija is Krisztának: az új kapcsolat már két éve tartott, mikor még mindig egy fióknyi szexjátékszert tartott a volt férj a nő hálószobájában.

Ahogy nem szeretünk egyformán, úgy ki sem szeretünk a másikból egyformán – mondja Kriszta. A szexus sem múlik el egy pillanat alatt. Mindenre időt kell hagyni, fontos a fokozatosság.

Letiltsuk-e a közösségi médiában az exet? A kérdésre válaszolva Kriszta elmondta, hogy az jó, ha nem kapjuk folyamatosan az egykori partnerről a fotókat, híreket, de nem kell törölni, vagy tilatni őket. Lehet olyan beállítást választani, hogy korlátozottan lássuk a másik tevékenységét. A szakértő szerint elváláskor nyugodtan gondoljunk az ex rossz tulajdonságaira is, ha így könnyebb a leválás, de érdemes arra figyelni, hogy ez ne menjen át sárdobálásba.

#Reggeli#Videó#hevesi kriszta#szexuálpszichológus#barátság#ex

Címlapról ajánljuk