Reggeli

Herczeg Zoltán otthagyja a divatszakmát, szerinte már nem az a fontos, hogy „mi van kívül”

rtl.hurtl.hu

2022. október 18. 11:07

Herczeg Zoltán neve az évek során egybeforrt a divatvilággal, viszont most komoly elhatározásra jutott, nemcsak a maga, hanem a közösség érdekében is. A divattervező szerint, ha az ember figyeli a világot, nem tudja figyelmen kívül hagyni a benne zajló változásokat, és elkerülhetetlen, hogy megvizsgáljuk saját felelősségünket. Ő pedig arra jutott, hogy „a divat nem tartozik a legeslegfontosabb dolgok közé” abban a tekintetben, hogy milyen veszélyben van az emberiség.

A divattervező elmondása szerint 26 év alatt összesen 40 ezer ruhát tervezett, és sikerült felérnie a csúcsra. A Reggeliben arról beszélt, nagyon fontosnak tarja, hogy saját érdekünkben elkezdjünk foglalkozni a fenntarthatósággal, olyannyira, hogy majdnem három évtized után búcsút int a divatvilágnak.

Ötven évesen kevésbé érzem fontosnak azt, hogy mi van kívül, minthogy mi van belül.

Azt mondta, ha a milánói, vagy párizsi kifutókat nézni, már nem dobban meg a szíve, de az állatfajok, növények és az óceán pusztulás mélységesen megérinti. Szerinte a probléma megoldására új, „kék” közösségeket kéne létrehozni olyan kultúrával és életfilozófiával, aminek a középpontjában a fenntarthatóság áll. Úgy érzi, ő, a saját életében úgy tudja megkezdeni a változást, hogyha lemond a divatról, ami az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparág és segít fenntarthatósággal foglalkozó közösségek létrehozásában.

#Reggeli#Videó#fenntarthatóság#herczeg zoltán#divattervező#közösség

Címlapról ajánljuk