Reggeli

Emma zsoké szeretne lenni, de vérzékenységben szenved – rajta is segítenek a vérplazmából készült gyógyszerek

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 10:52

A Nemzetközi Plazmaadó Héten a vérplazma adás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Nagyon súlyos betegségben szenvedő emberek, például vérzékenységgel élő emberek számára a vérplazmából készült gyógyszerek jelentik az egyetlen lehetőséget a teljes élethez. De a szakértő hangsúlyozta, hogy mindannyian kerülhetünk olya helyzetbe, hogy vérplazmából készült gyógyszerekre  szorulunk, például égés vagy bármilyen sérülés következtében. 

Gundel Takács Gábor négy interjút készített, kettőt donorokkal és kettőt olyan betegekkel, akik rászorulnak a vérplazma alapú gyógyszerekre. 

Angelika immunhiányos betegségben szenved, emiatt állandóan beteg volt. Emma 8 éves kislány, aki zsoké szeretne lenni, de vérzékenysége van, számára még egy egyszerű mászókázás is kockázatos lehet. 

A televíziós műsorvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek az emberek, bár évek óta küzdenek betegségükkel, sokszor nem mernek kilépni a nyilvánosság elé, nem mernek beszélni róla. Pedig ők is ugyanúgy köztünk élnek, és fontos lenne segíteni rajtuk.

#Reggeli#Videó#vérplazma#gyógyszer#vérzékenység#gundel takács gábor

Címlapról ajánljuk