Reggeli

Szabó Péter: Óriási különbség van a tudatosított és tudat alatt zajló dolgok között

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 10:43

A motivációs tréner arról beszélt a Reggeliben, hogy óriási áttörést jelent, hogy van végre egy sejtbiológus, aki alátámasztja azt az állítást, hogy amit gondolunk, az kihat az szervezetünk működésére.

A motivációs tréner Bruce H. Lipton sejtbiológus képviselőjeként érkezett a műsorba, hogy a tudós felfedezéseiről beszéljen.

Szeretnék lábujjhegyen bánni a szavakkal, én úgy vagyok itt, hogy egy tudóst képviselek, ezt majd ő el fogja mondani, hogy mit gondol erről, én csak azt tudom mondani, hogy óriási különbség van a tudatosított és tudat alatt zajló dolgok között 

– mondta.

Elmondása szerint Lipton 50 éve tartotta meg a tudományos világot felkavaró első előadását, ami szerint minden, amit eddig tanítottak a diákoknak, nem úgy van.

Epigenetika

Szabó Péter szerint a felfedezés lénye az epigenetika, ami azt feltételezi, hogy a gének nem önállóan működnek, kvázi ki-be kapcsolnak, hanem a minket körülvevő környezet befolyásolja az aktivitásukat.

A motivációs tréner a Reggeliben arról is beszélt, hogy Bruce H. Lipton szerint a betegségek kezelhetőek önálló szinten, ha elkezdünk odafigyelni arra,hogyan kezeljük a stresszt és milyen hatások érnek bennünket.

„A hit biológiája”

Lipton október 29-én Budapestre érkezik, és előadást tart „A hit biológiája” címen. Szabó Péter szerint az epigenetika kulcsgondolatai az alábbiak: hiszem-e, hogy hajlamos vagyok egy megbetegedésre, hogyan bánok a stresszel és milyen életet élek. Arra a kérdésre, hogy ha már fennáll egy betegség, lehet-e ezen változtatni, nem adott egyértelmű választ a motivációs tréner arra hivatkozva, hogy ő nem tudós. De azt elmondta, hogy

amit érzékelünk, és aminek tudatában vagyunk, csak a jéghegy csúcsa, nagyon sok minden van azalatt, ami befolyásolja a sejtjeink működését, így az állapotunkat is.

#Reggeli#Videó#epigenetika#motivációs tréner#szabó péter#bruce h. lipton#gének

Címlapról ajánljuk