Reggeli

Kutya babakocsiban? Ezért ne kezeld emberként a kutyádat

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 7:37

A Reggeli stúdiójában is vendégeskedett nemrég egy kutya babakocsiban. Mindenki imádta, de azért joggal merül fel a kérdés, hogy jó-e egyfajta gyerekként kezelni a kutyákat, bármekkora legyen is? Anélkül, hogy bárkinek az érzéseit bántani szeretnénk, szerettünk volna utánajárni a témának szakértő segítségével.

 

Nemrég a Reggeli egyik vendége babakocsiban tolta be a stúdióba a kutyáját. Tornóczky Anitától megtudtuk, hogy ez az őrület Ázsiából indult indult, ott viszont megvolt a maga szerepe. Ott ugyanis a lakóházak közösségi tereibe gyakran nem lehet kutyát bevinni, ezért találták ki a kutyababakocsit. Ebből viszont Nyugaton egy teljesen felesleges őrület lett, amivel kiváltják a sétát és tologatják a kutyát, mintha nem lenne lába.

Nem jó, ha gyerekként kezeljük a kutyát

Tornóczky Anita szerint a gazdáknak azt kell megérteniük, hogy egy kistermetű kutyát ugyanolyan elvek mentén kell nevelni, mint egy nagyot, és akkor nem lesz baj.

Szerinte pont az a probléma, amikor nem ugyanazok a keretek egy rottweilernél meg egy spiccnél. Úgy véli, a kistestű ebek pont azért viselkedészavarosak, mert a gazdáik megkülönböztetetten viszonyulnak hozzájuk. 

A kutya egy domesztikált, falkában gondolkozó állat, nem úgy gondolkodik, mint egy ember, de már nem is úgy mint egy farkas. Teljesen más szükségletei vannak, mint egy embernek. Attól nem lesz boldog egy kutya, hogy a kanapén fekszik egy plüss párnán egy plüss csonttal és egész nap simogatjuk. Attól lesz boldog, ha szabadon szimatolhat egy parkban, és akár még koszos is lesz

– ondta Anita, aki szerint egy kistestű eb egy pici, cuki köntösbe bújtatott német juhász.

 

 

#Reggeli#RTL Klub#papp gergő#rtl#tornóczky anita#miller dávid#kutya#kutya-gazda viszony

Címlapról ajánljuk