Portré

„Feküdtem az ágyon, frissen operált nyakkal” – daganatos betegségéről vallott a Gólkirályság sztárja

rtl.hurtl.hu

2024. június 22. 10:30

Sarkadi Kiss Jánost, A mi kis falunk Svábját sorozat- és filmszerepek is segítettek túllendülni súlyos betegségén. A színész, aki fagottművész feleségével négy gyereket nevel, Barabás Évának a Portréban mesélt arról, hogyan élte meg mindezt. A beszélgetésből kiderül az is, hogy mit gondol a magyar futballról, és mit vár a foci-Eb-től, valamint hogy hogyan baltázta el egyik színművészetis felvételijét derékig érő hajának levágatásával.

A teljes beszélgetés elérhető az RTL+ felületén.

Sarkadi Kiss János az országos ismertséget, népszerűséget A mi kis falunk című sorozat Svábjaként tapasztalhatta meg, a szintén nagy sikerű Gólkirályságban a Csember FC Klubigazgatóját alakítja. Harminc éve, a főiskola elvégzése óta a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja, több évadban őt látta a helyi közönség a legjobb színésznek, háromszor kapott Komor-gyűrűt, Kaposvár város szolgálatáért is díjazták. Sarkadi felesége Mészöly Zsófia Prima Primissima-díjas fagottművész, négy gyermeket nevelnek.

Megküzdés a betegséggel

A Portréban mesélt élete legnehezebb időszakáról is, amikor rosszindulatú pajzsmirigydaganatot diagnosztizáltak nála, és több műtéten is át kellett esnie. „Amikor ez a betegség jött, akkor találtak meg engem ezek a filmszerepek és sorozatszerepek. 

Ott feküdtem az ágyon, frissen operált nyakkal, és mondták, hogy kiválasztottak egy szerepre, és hogy egy hét múlva forgatni kéne. Mondtam, hogy én ezt annyira szeretném megcsinálni!

– idézte fel. Végül saját felelősségre elengedték az orvosai, és szerinte ez volt az egyik dolog, ami átsegítette a betegségén.

Az, hogy mást csinálhattam, átlendített, a második és harmadik műtétem között hat év után feleségül vettem a feleségemet, és utána megszületett a harmadik gyermekem is, tehát egy csomó olyan dolog történt, ami mind-mind vitt, és azóta is tart. 

Azóta már jött a Sváb, jött a rengeteg színházi feladat, jött a Lufi Bábszínház, jött Csenge, a kislányom. Ezek mind-mind olyan csodák, amik kinyitnak más ajtókat” – mondta.

Házi Pista bácsi focija

Gyermekkorában Sarkadi a Kinizsi SE focicsapatát erősítette, és csatár szeretett volna lenni. Edzőjéről, Házi Pista bácsiról, aki mindenkit nemes egyszerűséggel csak paplanfejűnek hívott, sok emléke feltört a Gólkirályság forgatásán, ezeket be is építette szerepébe.

„Ezt a sorozatot nagyon sokan szeretik. A két kisebbik fiam focizik, szoktunk járni focitornákra, és ott sokan nézik” – mondta a Gólkirályságról, ami szerinte kicsit görbe tükröt tart a magyar labdarúgással szemben. „Ami egyébként hál' istennek elég acélos, és a válogatott, remélem, az Eb-n is nagyon jól fog szerepelni, ettől függetlenül annyira filmbe illő, ahogy a dolgok itt működnek Magyarországon” – tette hozzá a színész.

A Portré beszélgetésének fent elérhető, rövidebb változatában Sarkadi Kiss János

  • beszél gyermekkoráról és arról, hogy gondoskodó, könyvszerető édesapja meséinek és szeretett édesanyjának mennyi mindent köszönhet.
  • Elárulja azt is, miért lett Sarkadi a neve,
  • és hogy derékig érő hajának „marha drága” levágása okozhatta vesztét az első színművészetis felvételijén.
  • Szó esik arról, hogy 3 fia is szerepet kapott a Gólkirályságban, és hogy vajon mit tanultak meg gyerekei a színészetről ez idő alatt.
  • A színész mesél Svábról is, akit A mi kis falunkban alakít.
#Portré#barabás éva#Sarkadi Kiss János#színész#színház#Gólkirályság#A mi kis falunk#betegség#család#gyerekek#foci#foci-eb#futball#daganatos betegség#rák#RTL+#rtl plusz#ma

Címlapról ajánljuk