Portré

Bátor Tábor – „Ha az egész világ ilyen lenne, akkor a világ tökéletes lenne”

rtl.hurtl.hu

2024. május 16. 11:54

Egy táborozó kislány szerint a Bátor Tábor a „másikra koncentráló tiszta szeretet”. Egy másik kisgyerek pedig úgy véli, ha az egész világ ilyen lenne, mint a Bátor Tábor, akkor a világ egy tökéletes hely lenne. A Bátor Tábor „terápiás rekreáció”: visszaadja a beteg gyerekeknek a gyerekkorukat, ami nem kis feladat, mert ezek a gyerekek hirtelen felnőttekké válnak, amikor egy súlyos betegség megérinti őket. Küllői Péter, a Bátor Tábor Alapítvány volt kuratóriumi elnöke a Portréban mesélt a szervezetről és arról az elképesztően profi csapatról, amely működteti. Arról is szó esett, hogyan tudtak változtatni az adományozás és önkéntesség kultúráján immár nemzetközi szinten is.

A teljes beszélgetés elérhető az RTL+ felületén.

„Minden szervezet, amikor kap, akkor tud adni is. Ez az egyensúly nagyon fontos” – mondta Küllői Péter egykori bankár, a Bátor Tábor Alapítvány volt kuratóriumi elnöke Barabás Évának a Portréban. Szerinte bár valóban porszemek vagyunk a nagy egészet nézve, mégis mindannyian hozzá tudunk tenni, együtt, összefogva pedig nagyon sokat tudunk hozzátenni a világhoz. Ma már egy évben ötezer gyógyító élményt adnak, ebből háromezret Magyarországon, kétezret külföldi országokban. 

Mindig van előre, és ezért szükségesek azok a források, amiket kapunk különböző egyéni, vállalati, egyszázalékos felajánlásokból, különböző támogatásokból

– tette hozzá Küllői Péter.

A fent kattintható videóban arról is mesél,

  • miért adta át a stafétát 22 év után,
  • milyen további terveik vannak a Bátor Tábor fejlesztésére, 
  • és mi az új suli program lényege.

A Fókusz Plusz május 18-án ismét adománygyűjtő különkiadással jelentkezik, ahol a Bátor Tábor Alapítvány javára gyűjtenek adományt. Az élő adás házigazdája Barabás Éva lesz. Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat – nemcsak az adás ideje alatt, de egész évben bármikor –, akinek fontos, hogy a beteg gyerekek visszakapják gyerekkorukat. Az 13600-as telefonszámra küldött 02 szövegű SMS elküldésével vagy a szám felhívásával, majd a 02-es mellék beütésével bruttó 500 forinttal bárki támogathatja a Bátor Tábor Alapítvány munkáját.

A Bátor Tábor Alapítvány ingyenes programjait kizárólag adományokból tartja fenn. Az adó 1%-os felajánlások nélkül élményterápiás programjaik jelentős részét nem tudják megtartani. A felajánlás módjáról itt lehet többet megtudni.

 

#Portré#barabás éva#Videó#adomány#bátor tábor#élmény#tábor#küllői péter#beteg gyerekek#jótékonyság#adománygyűjtés

Címlapról ajánljuk