Portré

Szujó Zoltán: Fogják-e szeretni a műsort, és engem elfogadnak-e? Ez volt a legnagyobb kétségem

rtl.hurtl.hu

2024. május 15. 10:41

„Arról álmodtam, hogy televíziós műsorvezető legyek, sportközvetítésekben dolgozhassak, és egy vetélkedőt vezethessek valamikor – ez utóbbi is megadatott. Nem akarok telhetetlennek tűnni, mostantól minden, amit ez a hivatás ad, cseresznye a hab tetején” – mondta Szujó Zoltán a Portréban, ahol új műsora, a The Floor mellett a Sztárboxról és családjáról is beszélt. Azt is elárulta, mi az, amire nem büszke.

A teljes beszélgetés Szujó Zoltánnal elérhető az RTL+ felületén.

A Sztárbox sok vitát és beszélgetést generált. Szujó Zoltán, a show egyik műsorvezetője szerint ez így van jól, ugyanis már rég tapasztaltunk olyat, hogy egy ország egyetlen műsorról beszéljen.

Az ökölvívásnak az a varázsa – és egyben a külső szemlélő számára ijesztő lényege –, hogy meg kell ütnöd a másikat. Ha ezt felületesen nézed, és félre akarod magyarázni, akkor ezt lehet verekedésnek gondolni. De ez a világ egyik legszebb sportágainak egyike, és a legősibb sportágak egyike

– mondta Szujó Zoltán Barabás Évának. Őt a műsorban az is érdekelte, hogy vajon egy színész „mennyire kockáztatja a saját renoméját azzal, ha lecsüccsen a padlóra, vagy félig kiesik a ringből, mert ez is benne van a bokszban” – fogalmazott. A sportriporter szerint az ökölvívásban sokkal fontosabb a védekezés, mint a támadás. „Amikor a védekezést megtanulta valaki, akkor kezdhet el építkezni vagy visszatámadni, vagy a támadásra figyelni. Egy szó, mint száz, szerintem ez egy nagyon izgalmas kísérlet volt, és nagyon tisztelem azokat, akik vállalták ennek a kockázatát” – tette hozzá.

Azt is elmondta, szerinte semmi baj nincs a vereséggel, és sokat dolgoztak azon az egész stábbal, hogy a győztesek szerényen, a vesztesek pedig emelt fővel hagyják el a ringet. Szujó szerint ennél sokkal durvább tartalmakhoz is hozzáférhetnek gyerekek, és úgy gondolja, az számít igazán, hogy a mindennapokban mit látnak otthon a szüleiktől. „Szeretném azt gondolni, hogy a sport az egyetemes kultúra része” – mondta.

Gundel Takács Gábor tippjei a vetélkedőhöz

A Portréban arról is mesélt, milyen tanácsokkal látta el Gundel Takács Gábor a The Floor forgatása előtt, és mi volt a legnagyobb félelme a műsorral kapcsolatban. 

„A nézők folyamatosan szavaznak a távirányítóval. Ma már annyiféle szórakozási lehetőség van, hogy a televíziónak eleve föl kell kötnie a gatyát, ha még nézett műsorokat akar készíteni. Ha még értéket is akar teremteni, és ebben a nagyon fragmentált közegben akarja elérni, hogy viszonylag sokan nézzenek egy műsort, hát bizony az nem egy könnyű feladat. Fogják-e szeretni a műsort, és engem elfogadnak-e? Ez volt a legnagyobb kétségem.”

A beszélgetés fent kattintható, rövidebb videós változatában Szujó Zoltán arról is beszél,

  • mi az, amit a sportriporterségből jól tudott kamatoztatni a The Floor forgatásakor.
  • Mesél a családjáról,
  • és őszintén vall arról, mit tart a legnagyobb szakmai sikerének és kudarcának.
  • Kiderül az is, mi a közös benne Grecsó Krisztián íróval.

 

 

 

#Portré#barabás éva#Videó#szujó zoltán#the floor#interjú#ma#Sztárbox#gundel takács gábor#ökölvívás#Sport#vetélkedő#televíziózás#család

Címlapról ajánljuk