Portré

Balogh Levente: Én egy ministránsfiú vagyok az amerikai álommelósokhoz képest

rtl.hurtl.hu

2024. április 24. 10:41

„Aki 39 évesen nem csinálta meg magát, az már nem is fogja” – az ország egyik leggazdagabb embere, a Cápák között befektetője, Balogh Levente Az álommelóban tette ezt a megjegyzést, amiről aztán napokig beszéltek. Fogalmazhatott volna finomabban? Lehetett volna empatikusabb? Az elnöki asszisztensét kereső üzletember arról is beszélt a Portréban, hogy szerinte „nem kell elmenni egyetemre”, de már 14-15 évesen tudni kell, mit akar az ember az életben.

A Portré teljes adása már visszanézhető az RTL+ felületén.

„Egyre keményebb a világ, egyre keményebbnek kell lenni. Ha megnézed az angol vagy amerikai verzióját Az álommelónak, látod, hogy azért én egy ministránsfiú vagyok azokhoz képest. Azok úgy beszélnek a jelöltekkel, ahogy én soha nem tenném” – mondta Balogh Levente a Portréban. Szerinte mindenki másképp értelmezi a kijelentését, ő mindenesetre nem arra gondolt, hogy valakinek 39 évesen már milliárdosnak kell lennie. Az ominózus kijelentés ebben a videóban hangzott el:

  
„Én nem azt mondom, hogy a nagy sztorit meg kell csinálni 39 éves koráig, de a saját sztoriját meg kell csinálni, egy jó állással, jó munkahellyel. Az önéletrajzát néztem az egyik fiatalembernek, 12 helyen dolgozott. Volt lakatos, légiutas-kísérő, adminisztrátor, biztosítási ügynök, és most odajött, hogy elnökasszisztens lesz.

Nekem ez sok, mert rájöttem, hogy ma 14-15 éves korára ki kell találnia professzionálisan egy gyereknek, hogy mi lesz, mivel akar foglalkozni felnőtt korában, és azt kell tanulja.

A most 55 éves üzletember azt is kifejtette, miért tartja ezt fontosnak. Az ő generációja még azért ment középiskolába, hogy legyen érettségije, és azért ment egyetemre, hogy legyen egy diplomája, amivel aztán soha nem kezdett semmit.

Nem is kell elmenni egyetemre, nekem is nagyon sok kollégám van, aki nem járt, a szakmai elhivatottság, a szakma tudása a legfontosabb. Az országnak is az a jó, ha szakemberek vannak

– mondta Balogh Levente, majd elmesélte, hogy amikor építette a Szentkirályit, az volt a baj, hogy nem voltak szakemberek.

Ezt is ajánljuk: Hány centi Balogh Levente? Mekkora a vagyona? És miért remélték, hogy pap lesz belőle?

„Én azt mondom mindig, hogy legyél a saját szakmádnak a professzora. Ha a professzora leszel, lehetsz egy nagyon jó vállalkozó, lehetsz egy KFC-sztori. Ha nem, akkor nagyon jó menedzser is lehetsz, és ha az sem leszel, lehetsz jó operátor. 

Mindenkinek megvan az élethivatása, amit el kell érnie, és meg kell tanulnia, de szeretnie kell, és értenie kell ahhoz, amit csinál

– fogalmazott Balogh Levente. 

A pszichológia is azt mondja, hogy ha valaki 12 évesen pontosan meg tudja mondani, mivel szeretne foglalkozni, vagy mi érdekli nagyon, azt szinte 100 százalék, hogy meg tudja valósítani, mert akkor nem veszíti szeme elől a célt, végig arrafelé tud tartani, és nem téved mellékutakra.

Az üzletember 15 ezer diáknak tartott már előadást, szerinte értelmesek, felvilágosultak a mai fiatalok, és őt is meglepte, hogy már a 8-12 éves korosztály is mennyire képben van a Cápák között vagy Az álommeló műsorokkal. Szerinte mindez az okostelefonoknak köszönhető, és ez nem biztos, hogy rossz.

„Kétféle üzletembert különböztetek meg, az alkotót és a pénzcsinálót. Én alkotó vagyok, alkotni szeretek. A magyar cégeknek, a magyar nagyvállalkozóknak itt, Magyarországon kell költeniük a fiatalokra. Amikor felkértek a Cápák közöttbe, egyből az villant be, hogy itt taníthatom a fiatalokat, máshol ingyen a tévéből nem jutnak ilyen információkhoz. Azt mondjuk nem gondoltam, hogy a 8-12 éveseknek leszünk a kedvencei. Balogh Petyának vagy Leventének öltöznek be farsangra a gyerekek.”

A beszélgetés rövidebb kivonatából, amit a cikk tetején indítható videóban elérhető, kiderül:

  • miért kedves Balogh Levente a Cápák közöttben, és miért diktatórikus Az álommelóban;
  • szerinte meg lehet-e találni egy tévéműsorban a megfelelő embert egy munkára;
  • miért olyan fontos számára a pontosság;
  • és mi az, amivel ő is küzd.

A teljes beszélgetés pedig elérhető az RTL+-on.

#Portré#Videó#barabás éva#Az álommeló#balogh levente#rtl#Cápák között#üzletember#ma#Karrier

Címlapról ajánljuk