Portré

Lil Frakk: Egy-másfél év alatt el lehet jutni a legkisebb kocsmától a Budapest Parkig

rtl.hurtl.hu

2024. április 16. 14:27

Lil Frakk rapper szerint régen a sikerhez még az kellett, hogy a zenészek bekerüljenek a tévébe és a rádióba, mert akkor volt esélyük arra, hogy eljussanak a legnagyobb színpadokig. Ma viszont már inkább arra van szükség, hogy a közönség felkarolja a művészeket, legyenek követői, legyen bázisa, ami olyan emberekből áll, akik biztosan elmennek a koncertjeire. A közösségi oldalaknak köszönhetően ma már szerinte másfél év alatt el lehet jutni a legkisebb kocsmától például a Budapest Park színpadára. Ilyesmire régen a nagy klasszikusoknak 10-15 évnyi zenélés után volt lehetősége. A Portré vendége Lil Frakk volt, aki a magyar hip-hop mellett egyebek közt Petőfiről is mesélt. 

„Itt nem raknak semmit senki elé, hanem muszáj, hogy te kiépítsd a saját bázisodat” – erről mesélt Lil Frakk Barabás Évinek az RTL+ Portré című műsorában. A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva nézheti meg. A fenti videóban ennek egy rövidebb változata látható. Lil Frakk arról is mesélt, hogy 

ami mondjuk öt évvel ezelőtt nehezebb volt, ma már tényleg egy-másfél év alatt el lehet jutni a legkisebb kocsmától a Budapest Parkig. Szóval hatalmasat változott .

Hozzátette: „nyilván ez egy klasszik duma, de az Instagram, a Tiktok és társai nagyon nagy szerepet vállalnak, ami egyszerre jó és egyszerre veszélyes is, mert például van egy 30Y, vagy vannak nagyon nagy klasszik zenekarok, akik tíz-tizenöt évet játszottak addig, hogy eljussanak erre a pozícióra.”

Lil Frakk: Ma már egy-másfél év alatt el lehet jutni a kocsmától a nagyszínpadig
Kép forrása: Amit tudni akarsz

Petőfi néha közönséges

Majka egyszer Petőfinek nevezte a bajusza miatt. Lil Frakknak viszont magával a költővel közömbös a viszonya. Azt mondta, van, amit szeret nála, például az ütemhangsúlyos verselést, de „sokszor – hát nem akarom annyira durván kritizálni –, de tud közönséges lenni például szerintem néha.”

Lil Frakk arról a fent kattintható videóban: 

  • azt is elárulja, hogy pontosan miért tartja közönségesnek Petőfit; 
  • mesél az RTL+-on már elérhető az Amit tudni akarsz című műsor forgatásáról, aminek második évada ezúttal a hip-hop hazai történetéről szól, és aminek ő volt a házigazdája;
  • mesélt Barabás Évinek arról is, miért érzi, hogy egy korszak lezárult és miért akar megújulni;
  • miért váltott egyetemet;
  • hogy indult el a zenei karrierje;
  • és beszélt a Sisivel, a Z generációs női rapperrel való közös munkájáról is.
#Portré#Videó#barabás éva#hip-hop#Amit tudni akarsz#lil frakk#zene#Sisi#ma

Címlapról ajánljuk