Portré

„A barlangászoknál nincs olyan, hogy otthagyom a társam” – Kiss Péter szerint fia ezért fordulhatott vissza Erőss Zsoltért

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 21:11

Kiss Péter nem hibáztat senkit fia haláláért. A Kancsendzönga meghódítása után a visszaúton életét vesztő hegymászó szobája tíz évvel a tragédia után is érintetlen, még a pulcsija is ott van az asztalon, ahová utoljára letette. Apja Barabás Évinek a Portréban elmondta, hogyan élte meg családjuk a gyászt Péter halála után, és zavarja-e, hogy Erőss Zsolt került a középpontba a médiában. És valójában miért fordulhatott vissza a szabályok ellenére Kiss Péter a társáért? 

2013. május 21-e volt a magyar hegymászás fekete napja. Tíz évvel ezelőtt óriási érdeklődés övezte a Himalája-expedíciót, hiszen addig magyarok még nem hódították meg a Kancsendzöngát. 2013. május 20-án Kiss Péternek és Erőss Zsoltnak sikerült a bravúr, elérték a 8586 méteres hegycsúcsot, ám lefele jövet életüket vesztették. Péter hatalmas önzetlenségről és bajtársiasságról tett tanúbizonyságot, amikor visszafordult társáért. Ő és Zsolt együtt haltak meg a hegyen. Kiss Péter édesapjában már évek óta érlelődött az a gondolat, hogy ha lelkileg elég erős lesz hozzá, meglátogatja azt a helyet, ahol legidősebb fia életét vesztette. Tíz évvel a tragédia után döntött úgy, hogy belevág az emléktúrába. Az erről szóló videónkat itt lehet megnézni.

#Portré#Videó#expedíció#hegymászás#erőss zsolt#kiss péter

Címlapról ajánljuk