Fókusz

Apa és fia nekivágtak a Kancsendzöngának, hogy a 10 éve elhunyt Kiss Péterre emlékezzenek

Lukács GabriellaLukács GabriellaDörmer CsabaDörmer Csaba

2023. április 11. 19:32

2013. május 21-e volt a magyar hegymászás fekete napja. Tíz évvel ezelőtt óriási érdeklődés övezte a Himalája-expedíciót, hiszen addig magyarok még nem hódították meg a Kancsendzöngát. 2013. május 20-án Kiss Péternek és Erőss Zsoltnak sikerült a bravúr, elérték a 8586 méteres hegycsúcsot, ám lefele jövet életüket vesztették. Péter hatalmas önzetlenségről és bajtársiasságról tett tanúbizonyságot, amikor visszafordult társáért. Ő és Zsolt együtt haltak meg a hegyen. Kiss Péter édesapjában már évek óta érlelődött az a gondolat, hogy ha lelkileg elég erős lesz hozzá, meglátogatja azt a helyet, ahol legidősebb fia életét vesztette. Tíz évvel a tragédia után döntött úgy, hogy belevág az emléktúrába. 

Kiss Péter szülei sokat gondolkodtak azon, hogyan tudnák fiuk emlékét méltó módon életben tartani – így született meg a Kiss Péter-emléktúra ötlete, de nyitottak fotókiállítást is, a Kékestetőn pedig egy – a Kancsendzönga irányába tájolt – emlékpadon emlékezhetünk a hegymászóra. 

Apa és fia nekivágtak a Kancsendzöngának, hogy a 10 éve elhunyt Kiss Péterre emlékezzenek

Apa és fia már Nepálban vannak, néhány nap múlva a Kancsendzönga alaptáborában vehetnek méltó módon búcsút Pétertől. A nagy útról készült beszámolót májusban nézhetik meg a Fókuszban. 

#Fókusz#Videó#kiss péter#győrffy ákos#himalája#expedíció#emléktúra#erőss zsolt

Címlapról ajánljuk