Portré

Egy alkotó, akinek mondandója van a világ számára

rtl.hurtl.hu

2016. július 1. 18:58

A Portré vasárnapi kiadása egy különleges helyszínről jelentkezik, egy különleges vendéggel. Röhrig Gézával, D. Tóth András beszélgetett.

Egy ember több élettel, aki Magyarországon és Amerikában is otthon érzi magát.  A szabadságvágya, - melyet képzelődései által kapott, - egész életét végig kíséri. Költőként pedig mindezt, a verseihez is jó érzékkel használja. Úgynevezett hetes óvodában, majd gyermekotthonban nevelkedett, ezért a család fogalmát csak felnőttként érthette meg igazán, s bizony nem mindig tudta, hogyan kell cselekednie férjként, vagy apaként. Felesége azonban türelmes, kitartó és nagyon szereti őt, ezért szárnyalni hagyja a művészi énjét.

Géza számára az is hamar kiderült, hogy neki mondandója van a világ felé, legyen az a színpadról, vagy akár a tollából üzenet. Izraelben nagyon sokat tanult önmagáról is, Auschwitzba pedig annak ellenére taxival érkezett, hogy az ellentmondott a nézeteinek. Mindezt azért, mert ott nem csak a saját történetét élte. Szeretettel tölti el, hogy mostanában nagyon sok jó hatás éri, ölelést, gratulációt és bókot kap az emberektől, sőt a Saul fia c. film által, egy újabb családtaggal gazdagodott.
Egy csodálatos film főszereplője, egy különleges portréban, vasárnap este.
 

Nézze meg itt a Portré adását!

#Portré#röhrig géza#saul fia#szereplő#holokauszt#nemes jeles lászló#d.tóth andrás

Címlapról ajánljuk