Portré

„A lényeg, hogy ember légy”

rtl.hurtl.hu

2010. szeptember 16. 18:36

Egy rendező, akinek a festés és a rajzolás volt a mindene. Mivel nem érezte elég jónak magát a képzőművészethez, a színészi pályát választotta. A Portréban Mundruczó Kornél volt a vendég.

“Érzékenység volt bennem, de az sokáig nem derült ki, hogy mihez. Egy ideig rajzoltam és festettem, de úgy gondoltam, hogy nem vagyok elég jó….bár ma már azt hiszem, ettől még lehettem volna sikeres képzőművész. Végül választanom kellett. Valami olyat, amihez nem kell érteni, nem kell hozzá ügyes kéz vagy jó szem…hát így lettem színész.” – mondja Mundruczó Kornél.

Családja Romániából származik, ő maga már nem beszél románul, és azt vallja: „bárhol is vagy, bárki is vagy, akár román, akár magyar, az a lényeg, hogy ember legyél. „

“Olyan ember vagyok, aki ha kopogtat, és nem engedik be, nem kopogtat még egyszer. De igazából nincs is meg az az élményem, hogy ‘mit csinálnék akkor, ha…’, mert szinte minden elsőre sikerült.” – mondja a rendező.

Színházi darabokat és filmeket egyaránt rendez, a közönség a Delta és új filmje, a Frankenstein terv kapcsán ismeri. Mindkét film versenyzett Cannes-ban, a Delta díjat is nyert.

Filmjeiben olyan korunkbeli társadalmi problémákkal foglalkozik, mint a materiális világ kontra belső értékek és az elidegenedés. Sokszor dolgozik együtt civilekkel, a Frankenstein terv főszereplőjét pl. egy olyan fiú alakítja, akit egy vidéki rehabilitációs intézetben fedezett fel magának.

A kétgyermekes családapa a sok ingázás mellett próbál átlagos életet élni. Sokat olvas a gyerekeinek, múzeumba és kirándulni viszi őket, ahogy azt a szülei tették vele.


Portré riportmagazin vasárnap éjjel!


Tartsanak velünk!



#Portré#film#rtl#RTL Klub#rendező#mundruczó kornél

Címlapról ajánljuk