Király Peti tökéletes rántotta receptje
2016. szeptember 14. 15:55
Király Peti elárulta, hogyan szokta elkészíteni a rántottát!
Hozzávalók:
- pici olaj, vagy vaj
- hagyma, fokhagyma
- tojás
- tej, vagy tejföl, mert ettől lágyabb lesz a tojás
- só
- sajt
Elkészítés:
Peti általában személyenként két tojást készít, és a „belevalókat” pedig mindig a tenyerén méri ki, vagyis egy tenyérnyi adagot tesz mindenből, kivéve a fokhagymából, abból egy picit kevesebbet. Pici olajat vagy vajat önt először a serpenyőbe, bele hagymát, fokhagymát is tesz. A tojáshoz kever egy kis tejfölt vagy tejszínt, mert ettől egy kicsit lágyabb és krémesebb lesz. Nem szereti, ha nagyon lágy a tojás, ezért ő keményebbre szokta megsütni. Ha van otthon szikkadt kenyér, akkor azt is beledobja a serpenyőbe, és csinál belőle bundáskenyeret. A főzést a nagymamájától és az édesanyjától tanulta, de sok mindenre saját magától jött rá.
Kattints, ha kíváncsi vagy a tojásfehérjék rejtélyes történetére!
