Nyerő Páros

Első naptól csúfolták a gimiben, mert melegnek hitték – Zdroba Patrikban mély nyomot hagyott az iskolai bántalmazás

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. szeptember 23. 14:36

Zdroba Patriknak az X-Faktor jelentette a kiutat, innentől a hangja nem átok, hanem adottság lett számára és az ország számára is. Lotfi Begit pedig felesége ultimátuma győzte meg arról, hogy meg kell változnia. Lotfi Begi és Zdroba Patrik az rtl.hu-nak mondták el, hogyan dolgozták fel az őket ért traumákat, és párkapcsolataikról is meséltek.

A Nyerő Párosban a humoros feladatok mellett a sztárpárok tagjai gyakran osztják meg egymással a lelkük, vagy párkapcsolatuk legmélyebb titkait. A harmadik nap estéjén sem volt ez másképpen, ugyanis arra kellett válaszolniuk a többiek előtt, hogy mit kívánnak a szerelmüktől, hogy kapcsolatuk még tökéletesebb legyen.

Zdroba Patriktól azt kérte kedvese, hogy több legyen a bizalom a kapcsolatukban. Mint később kiderült, ez egy mélyen gyökeredző, központi téma a kapcsolatukban, ezért megkértük, mesélje el, miért bizalmatlan Bettivel szemben.


Patrikot szíven ütötte, amikor kiderült, hogy párja rendszeresen beszélget az exével. Akkoriban szakítottak is emiatt, de egy álom miatt rádöbbent, mennyire szerelmes a lányba. „Az álomban egy szórakozóhelyen voltunk, ahol Bettit felkérte táncolni egy izomagyú csávó. Ekkor éreztem, hogy elöntött a féltékenység és a harag, ami ébredés után is még mindig bennem volt. Ekkor éreztem, hogy úristen, én szerelmes vagyok belé” – emlékezett vissza az énekes.

A komplexusai azonban ennél is mélyebben gyökereznek, mivel már gyerekkorában szembesülnie kellett osztálytásai kemény piszkálódásaival.

Az általános iskolában én voltam a középpontban, mindig énekeltem és szórakoztattam az osztálytársaimat. Aztán jött a gimnázium, ahol már az első naptól olyan beszólásokat kaptam, hogy szia, te kis buzi!

– emlékezett vissza Patrik, aki szerint a negatív iskolás élményei miatt van sokszor problémája a párkapcsolatokban is.

Bevallása szerint középiskolában sok csaj volt körülötte, és bár melegnek nézték, irigyelték tőle a barátnőit. Olyan is előfordult, hogy sírva ment haza az iskolából, mert nem értette, miért történik mindez vele. Magyarországon egyébként is számottevő az iskolai bántalmazások aránya, egy felmérésben a diákok 51 százaléka válaszolta azt, hogy valamilyen módon részese volt erőszaknak: bántalmazták vagy verekedett az elmúlt hónapokban.

Volt olyan eset, amikor Patrik nem mert megszólalni egy boltban, mert félt, hogy hogyan reagálnak a hangjára. „Mindig nagyon szeretethiányos voltam, mert a családomban is mindenki nagyon sokat dolgozott és nem voltak sokat otthon. Nyilván voltak barátaim, akik segítettek és a gimnázium közepe fele már újra sikerült visszaszereznem a központi szerepem, de mégis bennem maradtak ezek a komplexusok” – mesélte Patrik.

Számára az X-Faktor hozta meg az áttörést, a tehetségkutató segítségével sikerült ugyanis elfogadnia magát olyannak, amilyen.

„Nekem hatalmas terápia volt az X-Faktor, mert akkor vált adottsággá a hangom, ami miatt addig csak bántást kaptam. Miután megismert egy ország, többen is felkerestek a régi osztálytársaim közül, akik akkoriban bántottak. Legtöbben bocsánatot kértek, vagy csak gratuláltak, de lehet, hogy csak azért, hogy enyhítsék a saját lelkiismeretfurdalásukat.”

Kiemelte, hogy szerinte nagyon sok embert bántanak az iskolában és fontos, hogy beszédtéma legyen ez a tévében is. „Rólam tényleg a fél ország azt gondolja, hogy meleg vagyok. Miért ne mondanám el, ha így lenne?” – tette fel a kérdést. Patrik attól is kiakadt, hogy olvasott egy kommentet, amiben azzal vádolták, hogy az RTL fizetett Bettinek, hogy statisztaként eljátssza a barátnőjét csak azért, hogy legyen mellette egy lány a Nyerő Párosban.

„Egyébként féltem visszanézni az epizódokat. Nem tudtam, hogy mire számítsak majd, amikor a képernyőn nézem vissza, ahogy éppen kiöntöm a lelkem” – végül jó érzéssel ült le a tévé elé, mert másmilyennek látta Betti arcát. Érezte rajta, hogy szerelme tényleg megbánta, hogy az exével beszélgetett.

Begiéknél nem opció, hogy szétmennek

Az este másik nagy port kavart vallomása Lotfi Begié és párjáé, Rékáé volt. A lemezlovas azt kérte szerelmétől, hogy tiszta lappal indulhasson nála, Réka szerint viszont ez nem így működik, mert a múltat nem lehet kitörölni. Megkérdeztük Lotfi Begit is, hogy jelenleg hogyan áll a kapcsolatuk Rékával.


„Ebben a helyzetben kelünk és fekszünk azóta is. Pontosan látjuk, hogy mi a baj a kapcsolatunkkal és így tudunk rajta dolgozni is” – mesélte a lemezlovas, aki azt is elárulta, hogy azért vállalták be a Nyerő Párost, hogy kicsit több időt tölthessenek együtt.

Nálunk nem opció, hogy szétmegyünk. Három gyerekünk van és felelősséget vállaltunk értük. Vannak most is jobb és kevésbé jobb időszakok, de látva Rékát és azt, hogy hova tartunk most, úgy gondolom, sikerül megjavítani a kapcsolatunkat

 – folytatta Begi. Mint az az adásból is kiderült, az ikrek születése után Begi depressziós lett és a munkájába temetkezett, ami hamar a családjára szánt idő rovására ment. Miután Réka közölte, hogy ez nem mehet így tovább, ultimátumot adott Beginek, hogy vagy összekapja magát, vagy pakolhat.

„Mostanra már megtanultam nemet mondani sok mindenre és megpróbálok jobban részt venni az otthoni dolgokban” – büszkélkedett a lemezlovas.

Kövesse a Nyerő Páros izgalmait minden hétköznap 21:00-tól az RTL Klubon, vagy nézze vissza az adásokat az RTL Moston!

#Nyerő Páros#zdroba patrik#lotfi begi#cikk#interjú#bántalmazás#X-Faktor#lemezlovas#meleg#rtl#ma

Címlapról ajánljuk