Kultúra

Tarolt a Sógun az Emmy-díjátadón

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 16. 10:14

Történelmi győzelmet aratott a Sógun az Emmy-djátadón. A középkori Japánban járó sorozat 18 díjat vihetett haza, főszereplői első japán színészek lettek, akik Emmy-t nyertek. 

Huszonöt jelölésből 18-at nyert el a Sógun című sorozat az Emmy-díjátadón, köztük a legjobb drámának, és a legjobb drámai színésznek és színésznőnek járó díjakat. Az Emmy történetében ez rekordnak számít, egy évadért még egy sorozat sem kapott ennyi díjat.

A középkori Japánban játszódó Sógun az első nem angol nyelvű sorozat lett, ami megkapta a legjobb drámának járó díjat – és a második a 2022-es dél-koreai Nyerd meg az életed (Squid Game), ami jelölést kapott. Emellett Szanada Hirojuki az első japán színész lett, akit Emmy-díjjal jutalmaztak, Anna Sawai pedig az első japán színésznő, a Sógunban játszott szerepeikért.

A Emmy-díj másik legnagyobb nyertese A Mackó lett, a vígjáték kategóriában – annak ellenére, hogy széleskörben inkább drámának tartják, mint vígjátéknak, amin a műsorvezető páros is élcelődött, közölve, tudják, hogy azt várják tőlük, hogy azon viccelődjenek, hogy A mackó mennyire vígjáték, de „követve A mackót, nem mondunk egy poént sem”.  

A 23 jelölésből 11-et nyert el, köztük a legjobb férfi főszereplő, a legjobb női mellékszereplő, a legjobb férfi mellékszereplő, és a legjobb rendezés díját a vígjáték kategóriában. A legjobb vígjátéksorozat kategória nyertese azonban nagy meglepetésre nem A mackó lett, hanem a Hacks – A pénz beszél.

Nyitókép:Gilbert Flores/Variety via Getty Images

#Kultúra#emmy#sógun#díjátadó#a mackó

Címlapról ajánljuk