Kultúra

Meghalt a sztár, akit az Agymenők tett világhírűvé

rtl.hurtl.hu

2024. július 19. 7:45

Meghalt Bob Newhart legendás amerikai humorista, akit Magyarországon leginkább az Agymenők sorozat Proton professzoraként ismernek. 

Meghalt Bob Newhart legendás amerikai humorista csütörtök Los Angelesben, rövid betegségek sorozata után – közölte publicistája. A színész, akit Magyarországon leginkább az Agymenők című vígjátéksorozat Arthur Jeffrieseként, azaz Proton professzoraként ismernek, 94 éves volt.

Az egyebek mellett Grammy-díjjal, Emmy-díjjal és Golden Globe-bal is jutalmazott humorista karrierje az 1960-as években indult be, amikor megjelent stand-up lemeze az első humoralbum lett, ami vezette Billboard lemezeladási listáját. További lemezei több milliós példányban kezdtek el.

A hetvenes évektől kezdte televíziós színészként szerezett nevet magának, rendszeres szereplője volt kora televíziós showműsorainak, de soha nem vonult nyugdíjba, és a kétezres években olyan sorozatokban szerepelt, mint az Agymenők, amiért Emmy-díjjal jutalmazták teljesítményét.

Halálhírére egy sor híresség, köztük Jamie Lee Curtis, Judd Apatow, Paul Feig és Kaley Cuoco reagált. Cuoco, akivel az Agymenőkben szerepelt együtt, azt írta, „megvalósult álom volt személyesen látni Bob Newhart zsenialitását”. A sorozat Leonardját alakító Johnny Galecki az Instagramon búcsúzva felidézte: Newhart egyik utolsó emailjébe azt írta neki, hogy ne mondja már róla mindenkinek, milyen jó ember, de ezzel most kénytelen szembemenni:


Nyitókép: Bob Newhart Emmy-díjával pózol 2013-ban szeptember 13-áén. Fotó: REUTERS/Jonathan Alcorn

 

#Kultúra#bob newhart#halálhír#agymenők#meghalt#gyász#proton professzor

Címlapról ajánljuk