Kultúra

Vidnyánszky Attila a Nemzetiben megsérült színészekről: Ahol tudtunk, segítettünk

rtl.hurtl.hu

2024. július 9. 8:44

Vidnyánszky Attila szerint „el szeretnék pusztítani ezt az intézményt ugyanazok az erők, akik 65-ben felrobbantották”.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó tavaly novemberben súlyos sérülést szenvedett előadás közben, a Nemzeti Színház színésznője pedig a napokban arról beszélt, hogy eddig nem kapott kártérítést, annak ellenére, hogy az intézmény igazgatója, Vidnyánszky Attila korábban azt állította 5-5 millió forint küldtek nekik.

Vidnyánszky Attila az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, 

Ha havi lebontásban nézzük, nagyon tisztességesen kapnak. Nem nélkülöznek. Ahol tudtunk, segítettünk, már amennyire engedték

Az igazgató szerint Szász Júlia Horváth Lajos Ottóval szemben nem vette fel azt a 1,5 millió forintos kártérítési előleget, amit ajánlottak neki. Vidnyánszky Attila azt mondta, a biztosító 2,4 millió forintos kártérítést kínált, de ezt a színészek nem fogadták el, hanem 7,6 millió forintot követeltek. 

Állítása szerint Horváth Lajos Ottó eddig összesen 6 millió 300 ezer forintot kapott a színháztól.

A két színész esete között állítólag van különbség, Horváth Lajos Ottónál ugyanis felmerül a színész felelősségének kérdése is. „Juli ilyen értelemben tiszta, így ha lenne normális kommunikáció, nagyon hamar túllendülnénk és tudnánk fizetni” – mondta az igazgató.

Vidnyánszky Attila szerint Szász Júlia azért támadja a Nemzeti Színház vezetését, mert „el szeretnék pusztítani ezt az intézményt ugyanazok az erők, akik 65-ben felrobbantották. Ugyanazoknak az erőknek van jogfolytonossága, gondolatfolytonossága. Ezek az erők 11 éve mást se csinálnak, csak nagyítóval néznek bennünket, és keresnek fogást rajtunk.”

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Kultúra#vidnyánszky attila#Horváth Lajos Ottó#szász júlia#nemzeti színház#baleset

Címlapról ajánljuk