Kultúra

Meghalt az Operettszínház művésze, a volt igazgató szívszorító üzenetben búcsúzik

rtl.hurtl.hu

2024. június 22. 17:59

Az 51 évesen elhunyt Vadász Zsoltról az Operettszínház volt igazgatója és a Szentpétervári Zenés Vígszínház is megemlékezett.

Gyors lefolyású betegség következtében, 51 éves korában meghalt a Budapesti Operettszínház művésze, Vadász Zsolt. Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház korábbi igazgatója közösségi oldalán búcsúzott kollégájától – adta hírül a Blikk.

Hihetetlen iszonyat. Egyik pillanatról a másikra valaki, aki hozzánk tartozik, velünk él, nincs mellettünk tovább. Nincsenek méltó szavak, nincsenek gondolatok, csak a végtelen üresség, a megválaszolhatatlan kérdések özöne. (…) Zsoltit mindenki szerette, és ő is mindenkit szeretett! 

Igazi, nagyon nagy művészként bárhol játszott, fantasztikus lelkiismerettel készült, hogy különlegesen magas színvonalon teljesítsen” – emlékezett meg róla Kerényi.

A búcsúüzenetéből kiderül: Vadász halála nemcsak a hazai színházi életet rázta meg, távozásának híre egészen Szentpétervárig ment. „Rengeteg mindenről kéne írnom – de a végtelen gyász mellett alig mozdul a kezem, így hát hadd álljanak most itt azok a sorok, amit Szentpétervárról, egyik kedvenc külföldi fellépési helyéről küldtek” – írta, majd megosztotta Jurij Schwarzkopf intendáns és a teljes orosz színház búcsúüzenetét.

„Zsolt Vadász nemcsak nagyszerű előadó volt, hanem olyan ember is, aki hihetetlen odaadással és hatalmas tehetséggel rendelkezett, és maradandó nyomot hagyott a zenei világban. (…) Pályafutása során számos színházzal dolgozott együtt, beleértve a Szentpétervári Zenés Vígszínházat, ahol előadásai – amelyekben orosz nyelven szerepel –  mindig lenyűgözték és elbűvölték a közönséget.

Kivételes mestersége és a zene iránti mély érzése inspirálta és elbűvölte kollégáit és rajongóit. Vadász Zsolt sok fiatal művész példaképe volt, és művészetének hozzájárulása mindenki emlékezetében megmarad, aki megtiszteltetésnek érezte, hogy együtt dolgozhatott vele, és élvezhette az ő előadásait.

Nyitókép: Vadász Zsolt énekel a Budapesti Operettszínház következő évadáról tartott sajtótájékoztatón 2020. június 10-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Kultúra#operettszínház#budapesti operettszínház#kerényi miklós gábor#művész#elhunyt#gyász#szentpétervár

Címlapról ajánljuk